Nyårslöften och mål 2012

1. Godisförbud
2. Lägga pengar på bra träning istället för massa saker som jag och Abra egentligen inte behöver.
3. Bli noggrannare och inte slarva med mina grejjer.
4. Planera ridpassen bättre.
5. Göra 2012 till det bästa av de år jag tidigare upplevt.

Nyårs kramar<3

"årets"inlägg

Årets bästa händelse: När jag fick Abra ofc
Något jag lyckats med: Milano (min förra medryttarhäst
Något som har varit  jobbigt: alla knäppa busschaufförer
Årets guldkommentarer:1. Är det en dressyrhäst så ska du hålla händerna väldigt långt isär.
2. Man lär sig inget på ridskola och det man lär sig är fel.
3.Igår hoppade vi i 5h.
4.Vi har ramlat av ett antal ggr(sagt av mig och Anna mobbar fortfarande ner mig för det, bara för att det låter så kul)
5.Såg du vad fint han gick!? han hade huvudet nästan hela vägen mellan frambenen!!!
6.*stannar hästen och böjjer in huvudet onaturligt lång och hästen står still* -Går han i form nu?

Detta är påståenden/ kommentarer som jag under året tykt ha varit felaktiga eller skrattat åt.Dagen idag

Idag kom Clara och Oscar och Clara följde med mig till stallet. Red med nya schabraket och lindade fram. Lindorna var lite longa men var elastiska så kunde nt klippa av dem. Efterv att jag hade ridit red Clara. Skrittade och travade lite, och nu så ska hon ut på en ridtur med gunghästen hon döpt till Candy.
Så vi är hemma med mamma och Åsa medan resten e på bandy.

sorgligt :(

Heeejsan :D Idag åkte ulf o grger, de bytte stall :( sorgliigtttt :(((( sen åker camilla och Heidi också, fyy vrf måste alla åka? I vilket fall som helst ville nte greger lastas, men det gick efter ett tag :) sen efter det longerade jag follow, hon var helt speed och stack typ 3 gr! haha så söt ee hon :)kramizar,


Dressyrclinic

Efter att ha varit o mina kusiners mysiga stuga åkte jag direkt upp till stallet. Ridningen gick inte så bra. Sov dåligt inatt, hade huvudvärk och ont i ryggen och nacken, så orkade inte riktigt. Sedan fick jag ångest när det inte gick så bra som jag ville och är man trött så skiter ju sig alting. Det är såna dagar man egentligen borde skita i ridnuingen. Men övergångarna i slutet gick iaf jättebra i båda varven och hon gick fint i galoppen.
Efter det var det dressyrclinic med Emma TEgelskär och Montana. Dem var jätteduktiga! Blev sjukt inspirerad verkligen! Att man kan rida så!? Skulle vara kul om någon på den nivån men som inte är vuxen(tung och lång) skulle kunna rida Abra bara så att man får se hur hon går med en sån ryttare på ryggen.
Men iaf så blev barriärhoppningen som skulle vara senare inställd då det bara var en som skulle vara med...
Men den som kunde, Nadja,  fick en lektion av Claes, så att publiken fick se en hoppträning med någon på den nivån och hon hoppade ksk 1,40 så rätt högt var det ju ändå.
Sedan kom Anki Tifelt och hade som Clinic, fast det var hennes dotter som red medans hon pratrade.

Anki själv är utbildad ridinstruktör på Strömsholm. Hon är godkänd B-tränare licensierad av SRF och har arbetat och vidareutbildat sig hela tiden inom ridsporten med dressyr som största intresse. Är medlem i SDK Svenska Dressyrtränarklubben sedan starten samt Dressyrringen.Anki har själv ridit o tävlat dressyr upp på elitnivå i många år, hon har startat o utbildat själv ett 10-tal hästar upp till svår Dressyr samt även ridit Grand Prix på 2 hästar.


Länk te naiz blogg :D

Jao Jag känner en schyst chey som har en blogg, så här ee den: (najz e den!)     www.ponnysarna.blogg.se
 Aja, igår löshoppade vi jaggs(jaguette), follow, allanbrallan  (alvanto) Och Cero :D Allan bestämde sg för att hoppa allt på fel håll, han är ju bara 3 år , och en oxer på 1.10 utan problem ! :D  Idag körde v lite frihetsdressyr, tog det ba llite lugnt. I morn åker Ulf(ägarn) och Greger(hästen), De byter stall :( kmr sakna dem aaasssmkktttt haha uffetufe ee den enda flummiga vuxxna i stallet :DDD Heidi och camilla åker meed den 1:a eller 3:dje januari, sen kmr de tbx om ett eller 2 år :(  KRAMIZAAARRR

Logga vid tävling

På Jennylund där jag rider och har häst är det just nu tema vecka, vilket innebär att dem tar in folk inom olika grenar och områden som har cliniks och kurser. Igår var det WE och kör- clinic, vilka båda var väldigt intressanta och inspirerande.
Idag kom en tjej som köpt en ridskole häst som hon tränat i frihets-dressyr och visade upp det. De var jätte duktiga! Innan var han väldigt rädd för nästan allting, särskilt höpåsar, men idag så gick han över preseningar och mellan stolpar med höpåsar på och visade även upp lite tricks. Sedan började en kurs i hästens muskulatur och stress pungter osv. som jag var med på. Var dock inte med på hela men var iaf med i en och en halv timma så var med på hela teorin och ksk hälften av den praktiska delen. Det var jätte bra och oerhört lärorikt och man såg verkligen på hästarnas reaktioner vad dem tyckte om de olika sställena man klämde på x). Abra visade sig vara lite stel i vissa muskler i ena sidan så jag ska försöka mjuka upp dem lite och klämma lite där innan ridpassen och så.

Tkr det är awsömme med fridressyr så har börjat försöka lära Abra spansk skritt. Nu så lyfter hon på hovarna när man petar på dem, vilket hon inte gjorde innan, då jag fick lyfta dem åt henne hahah, så ska försöka utveckla det till att hon gör det medans hon går framåt.
I julklapp hade Anna(min bästa vän och medryttare en dag i veckan) fått ett jättesnyggt brunt schabrak, matchande benlindor och regntäcke så tänkte att hon kunde ha sina schabrak på den svarta sadeln i och med att hon tycker om den, och jag mina på  den bruna, så slipper man tricksa mmed och byta osv. Självklart så får vi båda rida med vilken sadel och vilket träns vi vill, men det kan ju ändå vara en lite kul grejj.

shit vilket stort tjafs det är om loggor nu! Varenda blogg man klickar sig in på är det stora diskutioner om att man nu mera inte får ha loggor som är större än 3cm2 på sin tävlings utrustnig. HELT sjukt tkr jag! Kräver dem att man ska börja sy egna schabrak nu eller?! Fins ju typ inga grejjor utan logga som är tillräkligt snygga för att man ska vilja ha dem på tävling. Får la tejpa över loggan med silver dejp elr rida barbacka dåe! Elr vad tkr ni? Kommentera gärna oavsett om ni håller med elr nt.
Kram


Löshoppning

Idag var jag med Cissi hos Follow.
Vi löshoppade, askul!:D
I och med att Follow inte är så van vid varken hoppning eller ridning över huvud taget så hoppade hon såklart inte så högt. Hon var jätteduktig! Efter det löshoppade Elin Ds häst Cero som oxå var jätteduktig, och därefter hennes mammas hästar. Lite bilder från löshoppningen med Follow
Follow
Dram ,Trassel, Gorgeus :D
Mobilfoton-.-
Taggad heest

hoppelihopp
// kramelin

Så nära...

Idag red jag ut med pappa och Candy och Candy och Abra var aspigga nu i det kalla, klara vädret. Abra små stack några ggr och en gång så typ stack hon, sedan bocksprång och tvärstopp så jag typ hängde i knävecket precis bakom hennes öron och ryggen några cm från marken och var så nära att ramla av! Men då typ stegrade sej Candy, typ som att hon tänkte slänga sig framåt och sticka, vilket inte hade vart så kul ( skulle definitivt ramlat av då och sett en lös Abra och Candy sticka upp för backen och själv bli kvarlämnad i skogen...), och Abra slängde upp huvet och tänkte nog sticka men pappa fick tag i Candy så hon stod still och jag kunde sätta mig tillrätta i sadeln igen. Sedan red vi hem i ganska lugn takt och dem små-stack en elr två ggr till.
Sedan smörjde jag in Caymans magplatta tsm med Moa. Efter det kollade jag på WE- cliniken som var däruppe med Anna och sedan körningen med Anna och Ida.
I julklapp av Anna fick jag ett jättesnyggt schabrak från sadelkammarn(bild kmr ks upp) men som tyvär var aldeles förlitet men som tur var har hon kvittot kvar så ska in och byta det till en större storlek.

Tidigare idag var jag på trehästar med Karin och Rebecka. Skulle ju köpa JW-brallor men hade inga i min storlek elr den färgen jag ville ha inne just nu, men bad dem lägga undan ett par bruna i min storlek. Köpte ett par rosa benlindor till Anna i julklapp som matchar till hennes rosa/lila schabrak och en annan grej som jag inte kan lägga ut på bloggen för tillfället då den är till Cicci och Lottie.

Btw så vill jag passa på att dissa omklädningsrummen på tre hästar. Skynket är pyttesmalt och nästan 2/3 av benen syns när man står därinne och det skulle inte vara särskilt kul att prova en tröjja därinne....
Annars så är det en jättefin och bra affär med mkt nice prylar för både häst  och ryttare.

//

Choose

  + beiga benlindor som jag nt har bild påVS

 + de beiga benlindorna

vad är snyggast?
//

Bättre idag

Idag gick ridninggen lite bättre. Jag är inte helt van vid sadeln bara. (btw är det en Lewa comet xD.)
Hon var inte lika tjafsig i munnen idag, bara lite små jobbig, tror hon e brunstig. Red i c.a 50 min i manegen för det var så blött och kladdigt ute och allt blir så jobbigt då, och lindorna blir äckliga. Här kmr lite bilder från julhelgen :D


lite puckelryggig^^hate ridvästar...

var så långt bort så blev litta suddigLeker lite med nya kameran^^

Laddade upp dem i full storlek ist för miniatyrer , tyckte man såg så lite annars x)
//

sry :c X)

jsg har nt bloggat på flera dagr nu , De har u vart jul å så :P men aja skulle longera cero idag, ENVISA LILLA PONNYYYYY haha han vägrade gå fram han bara stälde sig blick still  haha ;P mEn det gick till slut :D envis och söt :) MM ja orkar nt blogga mera nuu, Men imorgaon har anneli en överraskining i stallet te miiggggg och jag får nt veta vad det är :ccc Haha :P
den ee ju najs :P


Förlåt...

Sry asså! Har vart så mkt med jul och så så han inte blogga på hela dagen igår.... Men iaf så tränade jag för farfar och det gick sådär men helt ok( Mamma tog lite kort med den nya system kameran som antagligen kmr upp senare idag.) Hon verkar konstig i munnen så ska åka och kolla tänderna på henne till veckan. Sedan åkte vi till mormor och käka gravlax, kalkon och christmas cake. Varken Axel elr Oscar gillade den så åt upp deras oxå :D. Förlåt för dålig uppdatering ska iväg o shoppa lit snart så är lite stressad.
Men som sagt var så kmr jag blogga lite mer vid ett senare tillfälle.
//

Vilken färg?

Åååhh... Vadd jag älskar Kalle Anka! Det e så mysigt att sitta där och kolla på något man bara ser en gng om året , och veta att tomten kommer sen.
I år fick jag en ny marinblå Jennylundjacka, pengar, röda benlindor, presentkort på JW byxor, magtröjjor m.m.
Innan så ville jag helst ha blå JW-brallor, men har nu ändrat mig då det inte e så snyggt ihop med jackan. Vill nog ha bruna men e nt helt säker... Vad tkr ni?

Dessutom så fick mamma en system kamera så skulle man få låna den nån gng så kan man nog få rätt nice bilder :D. SÅ NU NI! NU BLIR DET ÄNTLIGEN EN SNYGG HEADER!
snart ska jag nog kolla på Sistaavsnittet av julkalendern och sedan Karl- Bertil Johnssons jul.

SÅ GOD JUL ALLA!
//

Julafton jue

Idag e det julafton! Gick upp vid halv åtta för att åka till stallet och se på julkadrilj. Den var jättebra, men kyren blev inte av pga sjukdom. Jag gjorde en en tårta till Abra bestående av två stora runda knäckebröd, med äppelskivor på. Hon älskade den! Nu har mina söta små kusiner kommit och vi ska snart äta jullunch snart. Sedan blir det Kalle- Anka och sen så kmr tomten! ÄLSKA, ÄLSKA, ÄLSKA! fick lite kläder i morse oxå. Två vanliga stretch linnen och enröd magtröja och ett kort linne med trycket WOW:D Bild ksk kmr upp senare. Tomten var iaf snäll i år!:D I LÖÖÖV TOMTEN!
sjukt tråkigt inlägg vet. Uppdaterar mer efter tomten ;D
 God Jul och massa kramar från mej! POK
//

Äh skit i rubrk X)

Idag körde mamma mig tll stallet vid 1, Malin skulle komma vid 3 och då skulle v rida dreessyr på follow, trassel och gorgeous :D När jag kom höll de som jobbar där tog in hästarna 2 timmar för tidigt och glömde att ge en häst lunch :O Jag venne om de ee normala... X) Jaja, gubbarna hade mockat hos follow traasel och gorgeous , så jag hade ba cero att mocka till :) Cero e en liten welsh, precis C-ponny :D Oxxå skimmel, fast gråskimmel :P Eln (en annan elin) har cero på foder :PP Men aja jag borstade och tränsade  osv X)Sen skrittade jag hnm i ridhuset i ca 5 minuter,eftersom jag e så lång, men ngn m¨ste rida hnm :)  Sen gck jag in och hämtade longeringslinan och tog av all utrustningå satte på han grimman gen. Sen gick v ut i ridhuset igen, Det gick bra fast han som brukar va så speed va lite seg :D Men han bockade lite  galoppen annars gick de bra :D
Vi gck in igen och jag borstade av hnm och la på täcket. Sen gick jag ut och fixxade höpåsar, sen kom mallan :D Vi borstade Trass(el(,follow och gucci(gorgeous)och sen red mallz trass och jag follow, hon ville inte böja sig på volterna  början men efter en stund gick hon riktigt fint och började trampa under sig , trass som oftast bara går på vad man än gör gick TILLSLUT ner i form efter 20 minuters kämpade på volter. Sen gick mallz in med trassl och Under tiden va jag ensam i ridhuset, follow stressade de första 2 minuterna , men sedan lungade hon sig och jag fattade galopp , och samtidigt satte ngn på ASSSHÖG musik, och follow galopperade i takt med musiken, Gick helt perfekt, awesooome :D Sen kom mallan  med gorgeous och skrittade henne , jag skrittade av follow och sen gick vi in, fixxade höpåsar och myste med hästarna ca 1 timme, sen fick vi åka hem :) Imoron e de ju jul, och det blir upp till stallet vid 9, jag jobbar i stallet lördag å söndag, så får jag ha follow gratisss :DDDD Lskar henne<3<3<33<<3<33<<333<3 Ska ladda upp lite bilder imorgon :D Orkar nt nu, Gonattt :
hade göttz, Ciicciii


Länkning^^

http://mallanmalinsliv.blogg.se/: jättefin och bra uppdaterad blogg om Malins liv. Malin spelar handboll och ska snart börja i dans:D

En dag kvar...

I mån e det julafton! Känns ganska sjukt faktiskt. Då ska jag upp och kolla på kadriljen och sedan kyren som rids av Emme på www.elitmupparna.blogg.se. Idag har jahg vart uppe och ridit. re di c.a en timma och försökte jobba henne ganska ordentligt. I vänster varvet sköt hon ut bogen24/7 och tog inte innerskänkeln. Gick bättre efter ett tag och när det äntligen funkade så slutade jag.
Sedan kom farmor och farfar! Och med sig hade dem en sadel som jag ska få låna ett tag framöver såvida den passar. Den va awsööme! FRIKKIN AWSÖÖME VERKLIGEN! + att den var brun så nu kan jag änvända mitt superduper snygga bruna träns! :D <3 GLAAAAAAAAAAAD! Sen så har vi lackat  paket o lite såå ;D<3

sadeln^^ mycket finare IRL


Vill oxå passa på att hissa hela dm kollektionen limited edition. Ni skulle ba veta hur mkt jag sitter och drömmer om ett sånt schabrak...<3 fast i beiget...

kramar

Vinnare

Dagen idag började med att jag fick damp på våran header. När jag lugnat mejj körde jag lit wii fit med brorsan och sedan bar det iväg till stallet. Mockade boxen, fixade havren, mineralerna och B-vitaminen och sedan passade jag på att mockaa hagen nu innan det fryser. Sedan gjorde pappsen höpåsar medans jag red. Red barbacka idag bara för att jag va så slapp att jag inte orkade sadla. Gick sådär, ville inte ta innerskänkeln idag heller, och det blir ju inte bättre av att det inte var jag som red henne igår. ( fast Anna e asnice med henne inte det.)
Sedan blev det städning, mer fudge och ännu mer städning haha.
Men bättre blev det.
Först vinner Axel ett nintendo 3DS, och sedan vinner jag en iron volume(voffel) tång! Awsömme
//

Länkar te lite awsöm bloggar :D

http://Nellieberntsson.se Jätte fin, bra och väl uppdaterad blogg! En av dem jag följt mest under årets gång. Rent ut sagt AWSÖÖME! Och glöm inte att även följe Nellie när sesong 3 av ponnyakuten börjar!:D
http://fotbollcelin.blogg.se: Fin och bra uppdaterad blogg. Älska headern verkligen. Så sjukt gullig!
http://matildamilding.blogg.se Jättefin blogg, där Matilda skriver om sitt häst och fotbollsliv:D
http://kkajsajohansson.blogg.se Asnice blogg med många fina bilder!:D Om kajsa som e en tjej i vadstena o har hand om tre hästar. Älskar att hon har GNR tröjja like me!<3
Kolla gärna dessa fina, läsvärda bloggar så blir vi glawdah!


//


Dan före dan, före....

DOPPAREDAN! Asså tänk ändå att det är julafton på på lördag!Helt sjukt, och ingen snö... men det är awsööme iaf. Och i mån kmr farmor och farfar hit (älska). Min farfar har en häst som heter Linus, han är jättego och görsnäll, som han mest rider western på, men farfar har oxå tävlat mkt hoppning. Innan hade dem en gård på Nolby, utanför Säfle men har för c.a tre år sedan flyttat till en villa innne i Säfle men har kvar hästen. Han har oxå vart ridlärare och haft lektioner vilket gör att jag kan få mkt hjälp av hnm. vilket e awsömme. Btw så har han kört fridressyr med Linus vilket gör att han kan stegra på kommando mm. Han ägde hans mamma oxå så han har haft Linus sen han var föl och han följer farfar som en hund xD.
I mån kmr oxå mina kusiner ner från England. I sommras köpte dem en sommarstuga här så dem kan komma ner lite när som.

Btw så är jag med och tävlar om att bli veckans blogg på:http://matildamilding.blogg.se   :D<3
Nu när det är lovså kan jag ju blogga lite mer så kmr nog upp med minst ett inlägg till idag.

Hade!
//

JAA

nu funkar det hehe X)älska den<3

HEADER ASSÅÅÅÅÅ

jag bliir gaalleeeeeeeennnnn på headern XOXO nu sitter den bakom texten , ser asflumm ut XOXO hemskt jag DÖÖÖR X(

TRÅÅKIGT ;(

sitter här och trökar sönder, Follow står idag och jag var tvungen att köpa julklappar XO Men jag och elin gick efter skolan (den ee slut nu btw!) och köpte lite mojs, Bara lottie , broshan och malin kvar nu då ! :D Men jag stoed i kassan , och när ja skulle stoppa ner en Blomma i en påse , Och då ringde elin.(smart som hon ee hittade hon mig inte efter hon gått på toa XPP)  Jag han nt svara och skulle kolla vem dee va som ringt, och då skrek en tant :SKYNDA DIG MAN KAN INTE STÅ OCH SMSA FÖRSTÅR DU!!!! SKYNDA DÅ! SKYNDA! Jag ba okeeej...? hon fick mig att stoppa ner alla saker i en påse som blomman blev MOOS X( usch för såna människor...
Aja ska lägga upp lite mixade bilder nu :Dtrassel, elins kissemzz :D<3
ÄLSKA<3
<3<3<3<3<3<3<3<3
hehe XP skriver mera imorgon hade bra<3
\\
SKKKAAA GÖ EN FINARE XP

Frikkin awsööme!

Idag har jag inte hunnit blogga nåt, för vi hade julavslutning i skolan och sedan var jag och julhandlade med Cicci. På onsdagarna rider Anna Abra så det blev inget stall heller.
Vid halv 9 började vi pynta våran julgran.:D Den e awsömme! Fudge, julmust, julmusik, galen katt och pynta gran e ju rätt så nice asså! Det blir Trassels första jul så för att hon inte skulle välta granen knöt vi fast den i gardinstången x). Hon tyckte granen var ganska så spännande så vi hade bara plast kulor i år. Jag tog ganska många bilder så en del kommer upp här så...BILDBOMB!
Hoho söten <333
 Lussekatter är tydligen inte bara gula...xD
Mina schnygga paket^^.
Hmmm... Vad kan det va här i?

//

Länkbyte?

Idag började vi en och en halv timma senare och slutade 3 timmar tidigare :D. Så jag åkte upp, mockade, gjorde höpåsar, sopade, putsade, fotade :Dawsomme ;)
Det gick sådär... Hon typ sköt ut bogen i början och ville inte ta innerskänkeln. Men helt ok ändå x). Blev en bakutspark när jag la på spöt i galoppen hoho:D.
Tycker det är jätte kul att det finns folk som läser bloggen då den är ganska ny, 6 dar, och vi blev båda väldigt glada över dem första kommentarerna. Extra glada blev vi av dem som kom från folk vi inte redan kände. :D Blir verkligen jätte  glada! Men för att folk ska få reda på att bloggen ens existerar, och ksk i alla fall kolla in om dem tycker det är något att ha, skulle vi bli jätte glada ifall någon skulle vilja göra länkbyten? Kommentera gärna isf så länkar vi, och skriver något snällt om eran blogg här:D Skulle oxå bli glada ifall någon skulle vilja följa oss på bloglovin <3
//

Ridningen idag^^

Idag så slutade vi en timme tidigare, vilket gjorde att jag hade mkt mer tid på stallet. Rider lektion kl. halv 5, och bussen är framme tio över 4. Så idag tog jag en buss till eriksdal och gick över bron och hela vägen till jennylund. Tjänade ganska mkt tid på det faktiskt och var framme redan 10 i 3 :D. Så när jag hade tvättat såret och lagt på Abras supercoola dödskallebandage så tog jag mig tiden att linda :D. Var  ett tag sedan nu, men tänkte köra på de så ofta jag hinner.


Vill oxå passa på att hissa halv fleece/ halv elastiska benlindor, då jag tycker det är mkt smidigare än att grejja med en massa paddar och sånt ;D<3

//

Vilket ska man välja?

Asså när jag får min dressyrsadel, så vill jag köpa ett dressyr schabrak. Just nu står det mellan ett schockemöhle-schabrak och ett från dressyrmupparnas kollektion. MEN VILKET SKA MAN  VÄLJA? Köper man ett från dressyrmupparna, såvida det finns kver, så får man en huva och ett presentkort med ett värde på 100kr.


//

Uteritt idag ;)

Vi red ut idag, Elin( en annan elin), gurra, lottie, mallan och jag :D Alla hästtarna var helt överspeed så det blev galopp ibland när det nte skulle vara det.. Cero (elin foderhäst)skenade i mörkret, inte så kul då.. Follow höll på och krypa ur skinnet! Det gick bra i galoppbacken av alla ställen haha ! Vi har börjat sätta igång Zebelina , En knabstruper (stavning) , 3 år och megasööt ;) Dream är ca 9 och andalusier, rädd för allt och alla , men väldigt snäll. Vi ledde dem i manegen för första gången, Zebelina var rädd för den och dummade sig lite.. Lilla knäppizzen ;P Hon stegrade sig 3 gr, och bockade lite.. Men annars gick det okej :D En bra första gång för henne, som bara gått på lösdriften i hela sitt liv. Dream var bättre , eftter som hon gått i paddocken några gr. Min överförningssladd e hos mammma så får vänta med bilder
LITE HISS OCH DISS

HISS
GULDIGA BOOTS <33 hihi älska!
Elin du bhar ju sverigegrimma till ABra så vrf inte?
Fast de e ponnystorlek.. ;(

DISS
U S C H .
Nej de e INTE fina fast de e swarowski på dem-.-
Finns på hööks...

KRAMIZAR,
Ska gö en finare hehe...

galen polle

Idag var jag uppe och longerade Abra. Hon var så sjukt speedo altså. Hon ba stack och stack haha! Men till slut gick det bätre och hon slappnade av och sänkte nacken och trampade lite. Körde helt "naturellt" idag. :P Altså ba med träns, ingen gjord och inga inspänningstyglar.
En gång så verkligen vrålstack´hon och deet som absolut inte får hända hände. Jag var inte beredd och tappade linan. Så hon ba skenade runt där varv på varv och bockade. Hahah som tur var snubblade hon inte på linan så det var ju bra iaf xD 

Måste oxå passa på att dissa undärställs tröjor. Varma och bra men så sjukt fult! asså den där lilla "kragen" där uppe!-.- Fattar verkligen inte varför dem går upp lite i halsen? Asså då går det ju bara att ha polo över annars sticker den upp där? FYYY ville ba ta saxen och klippa av den idag altså... Men aja vill man va fin får man lida pin.. bryr mej dock inte så mkt men det är RIKTIGT fult!:@


//

snart...

Håller just nu på med att försöka fixa en ny design till bloggen då jag tycker den är väldigt ful. Haha... Har fixat ihop en logga som jag typ tänkte att vi kunde ha som bakgrund  miniatyrer så att det typ blir många av den bilden lixome.... Senare idag ska jag upp och motionera Abra såvida det inte visar sig att hon har ont idag.
Pappa var  uppe imorse o la på självhäftande gasbinda för att det inte ska bli så skitet i såret. Hoppas det kommer snö snart! Finns ju risk att hon får mugg när hon går ute i den här leran :(

//


^^


Duktiga cheyyor!

Idag när jag och Anna var ensamma på kvällen gjorde vi värsta lyxmiddagen! Vi typ tog bort fettet och fileade en fläskfile' och sedanstekte vi den i en marinad av soja, chili sås och honung. Till det hade vi klyftpotatis laad i ugnen och sedan gjorde jag en glöggsås :D Den blev asgood!:D så nu typ tjockar vi oss med massa choklad och så tsm me brorsan i soffan Mohahaha....(Y)


Ska nog fixa ny bloggdesign tills imån då bloggen e ganska ful right now lixom. Tänkte typ ha våran logga i bakgrunden och ha denna headern ett tag till. MEn jag gillar inte den designen vi har nu, för det finns ingen sån dära sidogrejj.
Men aja. Imån ska jag upp och longera pållepussen, och sedan rida en del så jon får göra av med lite energixD.
ksk blir det en ny outfit oxå. MEN HÅLL KOLLBLOGGEN nu, för snart kommer det nog upp lite TÄVLINGAR!

//


Hiss o Diss

Hissar halmpellets för att det är sjukt enkelt att mocka i, är ganska ljust och ger en fräsch känsla. Har nyss bytt från torv och nu ser hela boxen ljus och fin ut! Desutom sparar man mycket tid till mockningen och när man väl har lagt i första gången så behöver man inte lägga i nytt så ofta, då man inte får upp så mkt strö i mockningen! SKITEBRA!
Och inte jättedyrt heller. (Y) :DDissar torv! Dissar torv bara för att det är så sjukt mörkt, fult och jobbigt att mocka i! desutum får man med så mkt när man mockar så man slänger massa i onödan! U.S.C.H!
kolla looks like poop!

Speedo heest

Idag så åkte jag och pappa till stallet tidigt för att kunna grejja med Abra innan de släppte hästarna. Så vi typ tvättade såret först och borstade, mockade osv. Sedan red vi ut då hon varken var varm, svullen eller halt, fast vi skrittade mest. Hon var hel speedo och jag fick typ panik när hon försökte sticka första gången och jag insåg att jag inta hade min väst. Hon stack 2-3 ggr och försökte 3. HAHA första gången hon skulle sticka så halkade hon när hon sköt ifrån med bakbenen så jag han ta tag i henne o så. Just nu är Anna här och så. Så det e kul (Y) <333

Heaadern blev lite missbildad men ska fixa storleken på den sen :P Och snart kmr en ny, finare. Fast ddenna e jätte fin det e ju Rebecka som fixat den. Men båda bilderna är tagna med mobil i nörka ridhus så snart blir dee nog en ny!<3:D

//

Hehe..

Har nt bloggatr på 2 dagar nu, bara ellepell har det :PP Igår på KRS red vi avdelningsridning med tät, det gick okej tills galoppen haha det blev inte direkt exakt 1 hästlängd mellan hästarna ;) Idag satte vi igång Zebelina , första gången i ridhuset :) Hon var rädd för hela ridhuset och stegrade lite men en helt ok första gång för en nästan ohanterad 2,5 åring :D Sen tog vi ner Dream och gick med henne, men hon ee ju 9 och lite mer hanterad men RÄDDDDD ör allt som rör sig :) <3 Glömt min överförnings sladd så ka inte ladda upp bilder på sötizarna. Så det får bli en gammal bild :D
TJocka sommarmagen <33 hihi


-.-

får skita i headern för tillfället. Får det värkligen nt att funka! Den e klar å allt men kan inte sätta in den! venne vrf! finns inga himla paranteser!:@ grrr

<3

http://topdressage.blogg.se/2011/november/for-er-som-inte-hade-tur-i-var-forra-tavliing.html#comment

Chacha

Heej! Sjukt tråkigt namn på inlägget, jag vet men känner inte att jag  har nån värre fantasi just nu haha xD.
Skolan var ganska mögel idag, övade juldans första lektionen men resten flöt på som vanligt, inget speciellt asså.
Sedan tog jag bussen upp te Abra med Anna som skulle rida lektion.
Där mockade jag o så och sedan tvättade jag benen, och hennes sår, och gjorde en riktig långrykt då hon var varm idag med, och sedan gick jag ut och gick med henne en stund. Hon var väldigt pigg och visade inga tecken på hälta varken i skritt eller trav, så ksk provar och rider lite imorgon. När jag kom in så tvättade jag med jodopax och sedan la jag på lite jodopax gel. Sedan pussade jag asmkt på henne innan jag bytte om och åkte hem och där väntade varm tacos på mejj :D
Tog en del fina bilder men har tappat bort överföringsgrejjen och kan nt blogga via min mobil som typ laggat upp sig, så måste lägga ut dem på fb och sedan spara över dem till datorn. Känner inte att jag orkar det nu men här kmr en bild på Abra som jag redigerade på fotolekyionen haha!<3

Kmr antagligen med en hiss och diss senare ikväll men inte säkert :P<3
//


skyll på mejj dåe -.-

Weeey!<3 Asså förra året när jag hade Milano så hade vi en tömkörnings och longergjord, och ett par blåa strechlindor(fyrpack) som i början av sommaren bara försvann. Puts väck. Och pappa trodde då att det var jag som tappat bort dem och ksk glömt den i en ladugård där det går en fjordin och en nordsvensk/ ardenner som vi (jag och bästa Anna) höll på med en del i sommras då jag var helt hästlös. Och jag hade typ lite panik och var oxå ganska säker på att det var jag då jag tappar bort nästan allt ting. Så vi köpte en ny körgjord, som var mkt bättre, o nya lindor, men igår dåe efter typ 8 månader så hittar pappa dem båda i en knuten påse i bastun där han hade lagt undan dem när han städade...-.- skillz
Fast ska ksk inte säga ngt för unnder året har jag tappat bort 4 busskort o fyra vantar... Och lite till. :(


Skulle inte precis ha nåt emot att ha denna outfitten nån gång i livet!


Trampad heest :(

Idag så åkte jag bara upp för o grejja egentligen. Skulle mocka, göra höpåsar och borsta sådär längeo så nivet, så upptäckte jag att hon var varm o lite svullen i vänster bak o hittade sedan ett sår på karleden. Det var inte mugg,utan mer som att hon fastnat eller blivit trampad men värkade inte vara så allvarligt. Så först tvättadde vi med slangen o sedan med jodopax, vilket hon inte gillade särskilt mkt, o sedan la vi på lite jodopax gel så får vi se hur det utvecklar sig. Hon ksk får gå med boots ett tag framöver.


Axel (min lillebror) var oxå med och var jättegullig med henne, dock så drogade han henne med morötter, och pyntade min box o hängde upp morötter på girlangen av tallris i röda band. :) Lägger upp en bild på hur det blev imån :P.
När Abra tyckte det var lite läskigt så tog han upp tuben med jodopax-gel och läste för henne så att hon visste vad det var för något hon skulle få på sig, och när han lärt henne det hämtade han andra saker som tex. ssaxen och lärde henne vad det var för något.
Axel undrar vad det är hon gör med läppen på hans händer...<3

Sötizzen skakar sig <333 :*

//


Önskelista

Idag det julbord i skolan ger ju ännu lite mer julstämning ;)

Så lägger ut min önskelista här xD ba för sakens skull, lite sent ksk? :P<3


1. pengar te grönt kort ( fyller ju 14 i mars)
2. penger till tävlingslicens
3. Whitakerridbyxor
4. Sån dära padd till körgjord
5. Kingsland tröjja
6. Kingsland väst
7. Schockemöhle dressyr schabrak
8. Benlindor
9. Linnen xD
 Tro nt att de e nå mer men de e de säkert ahahha!<3<3<3

Nytt :D

Igår köpte vi en  väst och en asnajs väska :D Vi köpte dem från ngn tant på m,arstrand men, de e bra iaf. Idag rider jag lektion på KRS och follow får vila idag. Imorgon ska vi rida igen, men vi ska ta det lite lugnt eftersom vi hoppade tisdag och onsdag. Slått höjdrekordet för henne (inte för mig :P) 60 cm utan problem :D Follow är ju inte direkt bra inriden, så det e jättebra :) BILLLDDBOOM

Kurioso (kurre), fina hingsten :D<3
världens failbild på bandolero XD
Hadet ! :) \\ cissi som ska fixa en mojs ;P

Glad cheyy!

Abras sadel -.-'. Asså det e ju inte något typ "stort" fel på den om man jämmför den Follow har, men den har ganska stor sits och man hamnar automatiskt i stolstits med den. Asså när man typ försöker sittan ordentligt hamnar man typ utanför sadeln! Så jag har länge velat ha en ny sadel typ men asså man köper ju liksom ksk inte det till en häst man bara kmr har i ca. 2 år lixome. Jag har typ sparat ihop lite pengar till en sadel jag hittade på trehästars begagnat avdelning, och tänkte typ köpa den när pappa säger att han snackat med farfar och jag ska få låna hans dressyr sadel! Han hade den till sin gamla häst som var lättare i typen än Linus är, så den passar inte riktigt och desutom rider han bara i sin westernsadel! Så jag får den nästa torsdag!!! Ba den passar nu dåå... Men i så fall ska jag köpa nått riktigt snyggt dressyrschabrak ist! <3333 ASGLAD!


Brun/Svart Outfit :D


Brunt allroundschabrak från schockemöhle <3


Bruna benlindor. Oxå från Schockemöhle :)

Finstickad tröja från Kingsland.


Svart ursnygg väst från Kingsland<3


John Whitaker Hjälm.


JW-brallor..<3Tretorn Falsterbo GTX<333

Nya bilder på mig och follow :D

Laddat upp lite nya bilder på follow och några andra på marieberg :)
söta cheyen <3
nyfiken på Nisse :D<3 PS. Hon är nt borstad än där
Jätte REEEN ... inte. Hon e helt gul :D Legat i en bajs såklart ;P'
Fina knabstruper (stavning) hingsten Zeb :)
Trassel, lotties foderhäst , follows beestiz :D
Gorgeous, malin foderhäst :D
Jag borstar Famoso, En mega söt hingst som också räddades från vanvård i spanien :D
Jättegulligt kort på Nyby Extra (nyby), som Anne äger . :)
mörkt kort menmen .. <bandolero (också hingst) blir lite rengjord :pPp
Sist och minst, Bosse och Nizz-Nizz :D 
kmr så snart jag kan me nya bilder. Imorgon rider jag lektion på KRS så då får Follow stå :) Deet fick hon gö idag också, det va ett litet tag sen hon fick vila så mkt på en vecka :D denna vecka har det blivit 3 dagar, om man ränknar med imon :Dkramizar,
\\ cissi :)


Flumm, flumm

Asså har medryttare på Abra på onsdagar så har inte särskillt mycket att blogga om ;).
Men efer skolan hängde Cissi med mejj hem o vi fixade lite grejjor med bloggen :D. Bla. så skickade vi bilder till Rebecka Hägglund, på www.hasttjejerna.blogspot.com som skulle fixa en header till oss :). Har inte så bra bilder så den blir nog mest tillfällig och så byter vi sen när vi har fixat lite schnyggare bilder.
Rebecka hyr Sjöstjärnans Arrow, Abras brorsa, tillsammans med Karin Jönsson. Men tyvär så bor vi ganska långt i från varandra ( dem bor i askim o rider på Bildal) men vi planerar att ses/ träna ihop nån gång <3

Sedan så gick jag till gitarren medans dem satt nere i biblioteket för att sedan cykla hem o nu sitter jag o pluggar till morgondagens spanska prov -.- Inte allt för händelserik dag hahha xD
Hos Elin :)

Nu sitter jag hemma hos elin och äter toast ;) Lottie kommer om en stund, hon ska ba handla först. nee hon kommer NUUU! haha det plinga på dörren exakt nu haha :D Så orkar nt blogga mer ska bara lägga ut en bild på follow :D ( bilden togs i somras )

Här kommer lite bilder på mejj o finaste Abra dåe ;)<3


måste bara... :P

Jag ba mååsstteeeee lägga ut dessa assnygga schabraken ! VILL HA♥♥ älska dem♥ Jag rider ju bara barbacka på Follow, om ni vill kan ni få se en bild på hennes sadel om nåra dagar... DEN E HEMSK.... haha men jag har några schabrak iaf :)
Kramizar,
\\cissi

Första inlägget <3

Heej ! Vi är 2 cheyer som heter Cecilia(cissi) och Elin . Vi har båda hästar på foder, men de står i olika stall. :( Min (Elins) häst är Abra som jag hyr från sjöstjärnans ridläger. Hon är född 2001 och är en korsning mellan angloarab, welsh, fullblod (58% fullblods andel). Hon är efter Orchis Fragans Rp 124 (kolla honom jättefin) och under Arina. Hon är avblekbar skimmel, 1,44m över manken och jag har henne uppstallad på Jennylund :DMin (cissis) foderhäst heter Follow och är en renrasig andalusier. För ett par år sedan åktes hon upp med lastbil till sverige, för hon räddades i spanien från ngn IDIOT som vanvårdade henne och några fler hästar. (nu mår hon bra, är tillochmed en liten tjockis, men hon går på bantning nu :P) Hon är mellan 1,50 och 1,55 cm. Hon står på marieberg. Hon är ett stort fan av att bocka :PpPpP hon är ca 15,16 år, så då kan ni själva räkna ut när hon är född. Hon är oxå avblekbar skimmel :) E.okänd och U. okänd .
Cicci har sedan länge bitit på sina fingra och naglar,  men from nu, när bloggen skapas, så kommer hon att sluta och när fingrarna läkt och naglarna växt ut till normallängd så kommer vi att lägga ut före och efter bilder! :D  ska gö små mnojsar med nu.. ;)

\\ cicci och elin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0