Finaly...

Äntligen är mitt hår såpass långt att jag kan sätta upp håret ordentligt! Kun ocksåde till och med göra en liten donut av det!  Är sjukt trött på att ha kort hår nu vad ni än gör klipp er aldrig! 
 Blir så sjukt inspirerad av Gunillas(www.dressyrmupparna.se) alla blingbling saker till håret vid dressyr. Höll sjlv på och gjorde massa smycken för några år sedan, vilket har upphört nu, så har en hel del grejjer hemma. Mina nästa offer blir Cissi Lottie och Anna.
Anneli som äger Follow och Cissi ska fixa rikitga pass till hästarna och Cissi ska få börja åka på träningar och kanske lätta klasser i dressyr med Follow om jag har fattat rätt? Och första April är det  programridning på AJRK som hon kanske kan vara med på (=perfekt tillfälle för mig att pimpa hennes hår mohahahaha). Det skulle i så fall vara jätteroligt tycker jag! Det kommer säkert att gå jättebra i så fall:D

kram på er


Ridningen idag ;)

Idag red jag och pappa ute på hoppbanan, det var rätt så gäggigt så outfitten blev bruna jw-byxor, rosa dressyrschabrak(br), den bruna dressyr sadeln, svart träns med rosa blingbling pannband i strass, och blåa benskydd från Börjes, för benlindorna skulle bli tunga och gäggiga annnars.
Jag övade dressyrprogrammet för de kommande programridningarna och kanske dressyrtävlingarna, och red varje rörelse ända tills det gick riktigt bra och i slutet av passet red jag igenom hela i sträck.
Viövade mest på ökningar på diagonalen då det var där vi hade störst problem men i slutet gick även det bra och jag var riktigt nöjd med både mej och Abra:D

Jag har ganska lätt för att lära mig program, även om jag tidigare inte har övat tillräkligt på allt och slarvat lite när det  väl gäller, vilket jag inte har några planer på att göra om.
Hur övar ni bäst när ni har program ni ska plugga in?


kram

Bilder GHS del 4


And finaly the vinnaren av klassen PATRIK KITTEL och TOY STORY!Patrik hade också jättefin kyrmusik.
I morgon kommer bilder från prisutdelningen och senare kommer bilder från hoppningen
kram

Bilder GHS del 3

halvhästMinna Telde var duktig och red med hjälm:
Den här tjejen har stil, det är ett som är säkert i alla fall!

Lektion i rosa!

Efter en ordetntilg rengöring av omklädningsrummet (torka av alla rör, skåp, handfat, göra rent dusch, toa, fläckar på väggar och dörr samt moppning), mockning, höpåsar och burit ut allt gammalt hö i hörummet red jag och Anna lektion för Liz. Det gick ganska bra men jag red lite dåligt ibland och då sket det sig, men annars gick det bra!
Red i mitt fuschia schabrak från BR och matchande benlindor, så vi lyste liksom upp lite;)
Jag köpte dem på mässan i lördags men har inte ridit med dem förän idag, för det var så kladdigt på hoppbanan i går.
Så här snygga var dem:
failbild men aja hahaha


vad tycks?

kram

städdag

Idag har vi halvdag och på något sätt så lyckas skolan alltid passa in halvdagarna efter mina städveckor(Y) så nu sitter jag och Anna på bussen och framför oss har vi en storrengöring av omklädningsrummet;) Sedan ska vi rida lektion för Liz, och är det dressyr så ska jag använda mina kära br lindor och matchande dressyrschabrak i fuschia färg som jag är så blint förälskad i<3 bilder kommer upp senare idag samt fortsättning på scandinavium bilderna. Kram

bilder GHS del 2

Här kommer lite fler bilder från ghs. Det är inte världens bästa för de är tagna från rad 23 :P
Bilder GHS Del 1

Tog väldigt många bilder i går så lägger upp dem i olika "delar" här är del 1. Copyright gäller på alla bilder, även om de inte är så fina att någon faktiskt skulle vilja sno dem, även om jag inte satt någon vattenstämpel. Vill ni ha en bild, kommentera och fråga eller maila: eliiinp@live.seVärt!

Blev ingen heldag på scandinavium idag, missade GP-Ponnyn tyvär men fick istället en såå värd lektion av farfar. Det gick jättebra och jag var helt slut sen.:P Jag övade på att ha kontroll på bogarna, då hon gärna skjuter ut högerbog. Hon gick jättebra och jag är helnöjd! Hade nästan glömt hur det var att rida i sol utan jacka görgött! Messade Emma och hon och Shelly kom åtta i gp Ponnyn,men de äger i alla fall!=) Nu sitter jag i bilen på väg till Scandinavium och gå på mässans fram tills kvällsföreställningen börjar. Pappa och farfar kommer inte förän senare så lite forever alone är man ju. Men antagligen träffar man ju någon att gå med. Ska ni dit? Kram

jaa... så var det dessa mobilbilder...

Idag vart jag uppe och red tidigt, för att hinna rida innan lektionerna.
Jag red i lilla med Ronja, Silver och Amanda och Billy Boy.
Till en början red Tove andra Silver därinne också men hon gick ut när jag kom :P
Jag gjorde inget speciellt utan såg bara till att hon skulle få gå ordentligt, i och med att det inte blev så mycket av det i går, och ställde igenom henne ordentligt, gjorde lite fattningar, men en del annat också.
Jag var riktigt nöjd med galoppen då hon vart jättefin! Jag kände verkligen hur hon trampade på bakifrån och var både nöjd och genomsvett efteråt ;).
Jag gjorde en lite småslarvig fattning när jag värmde upp och lät henne fatta fast hon gick som en banan:S DUMT
Men de andra fattningarna såg jag till att hon gick rätt innan jag fattade men då vart det lite jobbigt tyckte Abra och slog bakut, eller småbockade i fattningarna, men sedan så kände man verkligen trycket i henne och det kom verkligen bakifrån:D

Sen så skrittade jag ut med mamma i blåsten och pysslade om Abra för at sedan ta lite kort på Anna och Vallis.
Dessa mobilbilder altså... pallar inte hahah men Valentina gick också jättefint vad jag såg och det såg riktigt mysigt ut! Här kommer de bästa (om man nu kan kalla dem det) korten:

suddiiiigHittade lite gamla bilder på Anna också så här kmr dem!

suddig?
Vet inte varför den är bkå haha:P men hittade inte så många på henne men ska bomba henne med pics någon dag.

kram

Nya hjälmar och västar

"Nu" eller rättare sagt, det kanske var en månad sedan så fick jennylund nya hjälmar och västar. Så nu är de gamla jofa hjälmarna utbytta till snygga lamicell hjälmar!
Fast bara dem i guld, brunt, svart och grå;)

Västarna har jag inte kollat så noga på och vet inte vilket märke det är, bara att det är med ribbor.
Själv har jag ju egen väst och hjälm, men tycker ändå att det är roligt att de har fått in dessa snyggare hjälmarna och västarna för de som glömt, eller inte har egna(Y).

Vad har ni för hjlmar och västar på era klubbar?

kram

Follow

Follow är en PRE på 16 år. Hon är flugskimmel, med bruna prickar. Hon har cremefärgad man och svans. Hon är lite av en enmanshäst, hon tycker inte om när det är många som pysslar med henne, eller om det är fler som rider henne. Hon är lite svårriden (elin kan intyga xD) och tar ganska lång tid att få att jobba under sig och gå ner i form. Men när hon väl gör det går hon som i en dröm<3 Hon älskar äpplen , hästgodis med äppelsmak och hovkratsar(lol xD) Hon har ett svart läderträns och ''halvflätade'' lädertyglar. Men, jag sparar, och snart, kmr jag ha ett rött John Whitaker lackträns<3 Sadel ja... hm, kolla själva. AND THIS IS; varför jag rider barbacka :3


Hahaha elin du e swwag :D elak som jag är orkar jag nt sudda ut ditt face :P
Men, jao, jag hatar den , och ja..
um, skit i den.
Follow är ganska nyligen inriden, och vi är inte helt klara ännu ;) Men ny sadel kommer , vänta bara :D Jag tävlar inte henne just nu, men det komer också tids nog. Om ett år eller 2 :D Programridningen kanske vi kommer igång med om ett halvår, eller tidigare :)
Follow ärlaskar att komma ut i skogen och bara skritta runt eller ta en ordentlig galopp :D hon är inte ett lika stort fan av manegen och paddocken, då kan hon vrålsticka och bocka xD men det löser sig snart :D
Hon har ingen direkt stam, vi vet inget om henne, bara att hon stod i spanien innan , och där var hon vanvårdad, hon har lite spår kvar av det, men hon lider inte av nåt av det. Hon har också haft alldeles för många föl, hon var väldigt produktiv i spanien. Däför har hon bristningar i livmodern, och blöder ur baken när hon brunstar. Hon blöder ganska mycket , så man får schamponera svansen. På vintern får man låta det vara, spreja pälsglans i svansen och så faller blodet bort efter kanske 2,3 veckor. Det gör inte ont eller nåt på henne, men därför kan hon inte få föl längre .

tja, det där va nog det mesta om henne,  mera kommer la :D


kram, cicci :D


Brun/rosa outfit


Pikén jag eegentligen ville ha med är inte lika blek i färgen, utan i typ fuchia, lite somm lindorna och schabraket.
Dock är den också från HV polo.

kram

Hur ska vi ha det??

Vi håller på att ändra lite i designen som ni säkert har märkt, för vi har inte hittat n ågon design som vi trivs med ännu, men vi tycker att bloggen är lite rörig nu.
Så vi funderar till att byta till en lite mer stilren bakgrund. Vad tycker ni om det??
Så här ungefär hade vi tänkt i så fall:

Så vi undrar  vad tycker ni är bäst? Så som på bilden eller så som vi har nu??

Min Kingsland mössa!

Idag vart jag och pappa på trehästar och jag köpte äntligen min efterlängtade Kingsland mössa.
Jag hade helst velat ha en marinblå mössa med skölden fram, för jag tycker bättre om modellen, men den fanns tyvär inte.

Först tänkte jag vänta med att köpa och se om jag hittade en på mässan istället, men då sa de något om att Kingsland hade slutat sälja ut sånna, så att det skulle vara svårt att få tag i överallt(om jag inte missupfattade det hela). Så jag stog och väljde mellan den vita och den gråa med snöflinga fram när jag hittade den här bruna!

Tycker jättemycket bättre om den för att den inte är lika löst stickad och "pösig" i modellen som den vita, rosa och den grå, även om de ser lika dana ut på bild. Självklart är dem också är jättesnygga men det var liksom den modellen jag letade efter.  Så jag köpte den och är sjukt nöjd. Den och mina bruna Whitaker ridbyxor är årets bästa köp!

Vad tycker ni om KIngsland mössor, vilken modell gillar ni bäst?Elin

Hej!

Jag heter Elin och fyller 14 år i mars.
det roligaste jag vet är hästar och ridning, och jag har en ponny som heter Abra. Och står uppstallad på Ale Jennylunds Ridklubb. Abra står på Sjöstjärnans ridläger på sommaren, men jag hyr henne resten av året.

Tävlar ingeet än så länge men kanske börjar senare i vår eller till hösten. Tycker att det kanske skulle vara roligt att komma ut och tävla lite, men för mig är det viktigaste att ridningen går riktigt bra, oavsett om man rider hemma eller tävlar.
Jag tycker väldigt mycket om att rida dressyr, men har inget emot att hoppa heller.
förutom det så tycker jag att det är jätteroligt att tolka, dra några rundor runt hoppbanan, eller ta en mysig tur ute i skogen, för det finns en hel del fina ridvägar runt i kring, och Abra tycker också mycket om att vara ute i skog och mark.

Häst och ridutrustning är något som ligger mig varmt om hjärtat, och är väldigt mån om att det matchar.
Blir helt galen när jag kommer in i en ridsportsaffär, den som är med brukar då ha lite problem med att få ut mig därifrån, och jag lämnar helst inte en affär utan att ha köpt någonting.
De märken jag tycker bäst om är Kingsland, Schockemöhle, Whitaker och HKM mfl.

När jag inte är i stallet gillar jag blanf annat att fota och det gör jag med en Nikon D3100.
Annars sp gillar jag bakning, godis och kakor mohaha! Jag är en sån person som kan äta hur mycket som helst men blir inge större för det:D(Y) MEn tyvär har jag godisförbud för tillfället, så det känns lite sorgligt faktiskt:(
Tycker inte bara det är kul med ridkläder utan även vanliga kläder (fast inte lika mkt ofc!).
Skulle inte säga att jag är en person som bryr sig jättemycket om mitt utseende, men jag går aldrig till skolan osminkad och tänker alltid lite på vad jag har på jag har på mig. Lägger ned en hel del tid på morgonen för att det ska bli bra, men skiter det sig så bara skiter jag i det och låter det se helt Crazy ut haha;)

Sedan får man ju inte glömma bloggen som jag lägger ned väldigt mycket tid på. Hoppas innerligt att den blir en av de större bloggarna ett år, men det är ju inte lätt nu i början när den är ny och man inte har några sponsorer.

Jag är helt besatt av mina naglar och håller på med olika slags oljor och crémer på dem varje kväll, vilket gör dem hårda och att de inte går sönder lika lätt. Inte för att jag egentligen bryr mig men har mngder av tvångstankar och skit:/ När jag ser en nagelbitare blir jag rädd och ryser i hela kroppen när jag ser hur de biter och slter loss skin från sina händer, detta är något jag ser nästan varje dag för i stort sett alla mina nära vänner som jag ofta umgås med biter på naglarna....

Kan vara väldigt slarvig och tappar lätt bort saker och kan kanske ibland uppfattas som lite virrig bland mina närmaste vänner och familj i alla fall.
Jag tycker också om att prata och gör det mycket och ofta, men har blivit lite lugnare senaste halvåret.

I övrigt är jag en glad person som alltid har nära till skratt, och har ganska lätt att skaffa vänner och pratar med nästan alla.


Lista till Göteborg horseshow

Egentligen har jag nog inget jag värkligen behöver köpa förutom en gelpad,även om det finns en hel del jag vill ha och tänker kika efter: -gelpad -br lindor och schabrak -kl mössa -senskydd. -ländtäcke - ridtröja Detta kanske inte är jättemycket, men kommer säkert hitta massa fina saker där,men är ganska säker på att jag inte är i närheten av att ha råd med detta:/ Kram

Biljett till gbghs lördag fm?

Någon som har biljetter till lördag förmiddag? Jag var för sent ute och är i desperat behov av en biljett. Min kompis ska vara med i gp ponnyn, så skulle kännas bajs om jag inte hittar någon tills dess.
Så har ni någon biljett som ni vill sälja, kommentera inlägget eller maila till: eliiinp@live.se

Gårdagen

Igår så åkte jag upp till Abra på första gången på en vecka. Det var jätteroligt för jag har saknat henne så mycket! Det första jag gjorde var attt gå till henne i hagen och hon kollade på mig redan när jag gick från parkeringen, men tyvär var Candy väldigt nyfiken och jaga bara bort lilla Abra när jag kom nära, och att jag hade en macka i handen gjorde ju inte saken bätttre precis :P
Vi övade på galoppfattningar och det gick väldigt bra faktiskt. Utanför blåste det och lät som att jorden skulle gå under men Abra  var stencool.
 Ikväll så ska jag rida barbacka tror jag, man brukar ju ändra sig när man väl kommer dit haha. En sak som är säker är i alla fall att jag ska rida i manegen då de e is överallt nästan :/

Vi har gjort en facebook sida också btw, så den får ni gärna gilla!!!
Alla som gillar får en länkning ;)

kram

Bilder

har inte kunnat blogga någonting, för jag har mått som  en rutten fisk hela veckan. Men här kmr lite bilder i alla fall. Nu vet ni;)

Kolla Cissi i täcket :Phahah
herregud, typ övergiven blogg ju!

Heej, FÖRLÅT för grymt dålg uppdatering, men elin ligger i ngn stuga i fjällen med lunginflammation,(stackare<3) och jag hinner inte blogga, åker till stallet ganska tidigt, och kommer inte hem förns vid halv 9 tiden. Och nu är det sportlov, så det blir sällan man sover hemma :3 Så sry, follow går före bloggen, och elin kan inte, och orkar inte när hon e så sjuk, så sry bloggen, Blir mera inlägg när skolan börjar :P
kraaam, ciiccci

Inte precis vad jag hade hoppats...

Nä fy för att vara sjuk på semestern! Har inte kunnat blogga för jag har mått väldigt dåligt, men här kommer en samanfattning av det som hänt under veckan!
Vi åkte klockan sex i söndags morgon. Jag somnade direkt och vaknade fem i åtta då jag klämde i mig en macka. Det måste ha vart något fel med den mackan, för fick ont i magen nästan dirkekt och det blev bara värrer och värre. När vi började närma oss Sunne hade jag så ont så jag trodde jag skulle svimma men efter en kräkpaus i en busskur så försvann det i alla fall och jag kände mig genast piggare. Snacka om att jag aldrig tänlte äta sån macka igen! Men när vi stoppade på lunchen så fick jag i alla fall nöja mig med skorpor och Vitamin Well när de andra åt hamburgare.
Vi kom fram till stugan vid tre tiden på eftermidagen och stugan visade sig vara riktigt fin och mycket större än vad vi hade trott!
På måndagen avvaktade jag med skidåkningen på förmiddagen men kände mig bättre efter lunch, så dum som jag var åkte jag två åk men fick sedan feber och orkade ingenting... Så det var bara hem till stugan igen! Så har legat här sedan dess förutom ett besök till vårdcentralen i hede i morse, där de tog prov och undersökte mig.
Det visade sig att både jag och pappa hade mykoplasma, och fick antibiotika.
Så det blir kanske inte så mycket bloggande från min sida tyvär..
Men kram på er i alla fall! Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag och ett trevligt sportlov!

Gina tricot grand prix

Tävlingarna i Borås har hålt på sedan i torsdags och är nu i full gång, och håller på tills på söndag.
Sjuk som jag är kan jag inte åka och kolla, vilket jag antagligen inte hade kunnat i alla fall, men tycker att kollektionen är sjukt snygg i alla fall!
Bild från kollektionen:

Kritik mot Rath?

Ser mycket kritik från ånga olika håll mot Mathias Alexander Rath.
Som att han inte rider Totilas bra och att Edward gal red honom mycket bättre etc.
Det är väl självklart att Edward red honom mycket bättre. Han hade väl haft honom sen han var fem år eller vad var det? Är inte så påläst haha, men detvar egentligen inte det som var det viktiga med inlägget.
Medan Mathias bara har haft honom sedan en inte alls lång tid tillbaka. Klart att han inte kan rida honom lika bra som Edward gör då. Det tar tid att lära känna en häst och inte minst någon som är så otroligt känslig som Totilas är! Desutom var ju det som Edward och Toltilas hade näst intill unikt så vad förväntar man sig?
Mathias hade bara en oerhörd tur att ha chansen att kunna köpa denna häst, och vem hade inte gjort det. HAr man den ekonomin  
Det är ju inte Mathias det är fel på, hade någon annan köpt honom hade det ju vart "fel" på den istället.
Med detta menar jag inte att jag tycker det är bra att han togs igrån Edward, jag tyckte att han och Edward var ett perfekt par, och det var dem ju också.
en anledning kan ju vara att han går avel nu, vilket han inte gjorde innan vad jag vet?
Tycker bara det är tråkigt med alla dessa klagomål.

kram

Sjuk:(

Japp, jag blev sjuk i dag, vilket pappa också är. Lagom kul när man åker till fjällen i morgon...
Så jag har tillbringat dagen i sängen med en ridsport, kollat på guid till att rida så bra dressyrprogram som möjligt, samt Rosa Pantern med pappsen. Nu ska jag försöka att orka göra ett par tidsinstaällda inlägg, för det brukar ju inte precis funka så bra att koppla upp sig i stugan, och Cissi ska passa trehästar tillsammans med Lottie och Malin + att hon har Follow, så det blir nog max ett inlägg per dag under sportlovet.
Men det är inte så big deal precis, för på lov ska man ju vara ute och ha kul, så det är nog inte så många som sitter inne framför datorn iaf, right?
I och med att jag åker upp till fjällen, så ska Moa passa Abra. Moa är jätteduktig och har tre egna hästar. Det är jätte roligt att någon som är så duktig rider igenom Abra för jag kan inte alltid göra det själv haha.
Så det ska bli jätteroligt. Dessutom tror jag att hon hade tänkt tolka en del och Abra tycker det är jätteroligt:D 
Hon hade planer på att visa Molly D och Emma T hur man gjorde också, så både dem och Abra får nog jätte roligt!  Tycker det är jättesnällt att hon rider Abra och är ganska säker att Abra tycker det är roligt med någon mer rutinerad på ryggen:D(Y)
Tror inte att hon läser vår blogg, och tänkte köpa något som tack men vet inte vad hon vill ha.

Vad tror ni att man kan köpa till henne? Några tips?
Hade funderat på ett par senskydd i läder, men vet inte riktigt.

KRAM<3

Cissi på AJRK!

Idag när jag åkte upp så tog jag Cissi med mig! Har längtat efter att få in lite tid så att hon skulle kunna följa med till Jennylund. Tyckte verkligen det var jättekul, och jag hoppas att hon också gjorde det. Det är ju lite skillnad på Marieberg och Jennylund, så det är ju kul att se hur det är på andra ställen, men själv tycker jag att det är lite tråkigt att vi har hästar på olika stall:( Skulle underlätta och vara mycket roligare om vi hade dem tillsammans!
Jag red ute på ridbanan idag. Hon var riktigt mjuk och gick rätt bra, även om det inte riktigt syns på bilderna. Red lite på åttor, gjorde övergångar och tempoväxlingar samt övade vi på enkla byten. Blev några travsteg emellan i början men sen gick det jättebra!
Nu så känner jag mig rätt så hängig och får se om jag behöver stanna hemma i morgon:( Blir nog att lägga mig och mysa med tiningen ridsport ett tag;)
Mamma tog med systemkamran och knäppte lite bilder, skit i mig och kolla på Abra:

haha
Stor jacka?


tog fler men pallar inte att lägga upp fler nu. Passa på att spana in mitt HKM schabrak;)

haha hade så stor jacka så benen ser minimala ut och så fetaste överkroppen på det! Annars brukar det vara lite tvärt om....
kram

Sjöstjärnans Abra

Född: 2001  e: Orchis Fragans Rp 124 u: Arina. Stofamilj: Kronan familjen. mankhöjd 144cm.
Färg: Avblekbar skimmel
Antal registrerade hela led: 2st
Fullblodsandel, 4led: 31,25%
Fullblodsandel, 8 led: 48,83%
Fullblodsandel hela stamtavlan: 58,60%
Stamtavla:
Orchis Fragans se

Svensk Ridponny

Ekelunds Nalle

Svensk Ridponny

Cawdor Hywel gb

Welshponny (sekt B)

 
 
Okänt sto
Orkidéx se

Angloarabiskt Fullblod

Sapphire Crownox gb

Arabiskt Fullblod

 
 
Cinderellax se

Angloarabiskt Fullblod

 
 
Arina se

Svensk Ridponny

Gimmic se

Svenskt Varmblod (Halvblod)

Immer se

Svenskt Varmblod (Halvblod)

 
 
Comis se

Svenskt Varmblod (Halvblod)

 
 
Aria

Svensk Ridponny

Tryfexox se

Arabiskt Fullblod

 
 
Jonnie

Svensk Ridponny


Abra är en riktigt go ponny som är väldigt försigtig av sig. Hon är en jätteduktig dressyrponny men är också väldigt duktig på att hoppa.
Abra ser ut som en liten enhörning(fast utan horn) och är verkligen jätte snäll.
Hon kan vara lite småjobbig att få dit man vill ha henne i dressyren, och behöver ganska lång framridning, men när man väl får henne dit man vill är hon görfin verkligen!
Abra gillar snö och tycker det är mysigt att vara ute och tolka, gå på promenad, galoppera några varv runt hoppbanan när snön sprutar. :D

PÅ sommaren står Abra på Sjöstjärnans ridläger, men jag har henne resten av året.
De som har haft henne på ridläger får nog en helt annan uppfattning av henne än vad jag får. Jag hade henne på sjöis i år och hon är verkligen en helt annan häst där än här hemma. Här är hon mycket gladare, definitivt mycket piggare och ja, en helt annan häst!!!
Jag tror att det är viktigt att Abra rids av en och samma ryttare hela tiden och när det blir för många runt om kring så blir hon lätt sur vilket jag också blir, tycker nte om när folk bara springer in och gosar ed henne, även om jag är med, hon är ju ingen ridskole häst!
Abra är inte den där keliga typ av hästen, utan tycker det är mysigt att bara vara nära, men utan att folk liksom klänger på henne.


HON är verkligen BÄSTA HÄSTEN EVER!
Haer otaligt många bilder på denna häst men tyvär så har jag de bästa bilderna på mobilen:(SKITVIKTIGT; MÅSTE LÄSAS

VI HAR COPYRIGHT PÅ *ALLA* VÅRA BILDER! FRÅGA FÖRST OM NI FÅR TA DEM, DÅ MEJLAR VI BILDERNA TILL DIG, tack på förhand :)

Daaaaamppppinterneeeet

Chaaahhheeee :DDD jag har nt kunnat blogga, internet hemma har daammmppaaaat :S men nu funkar de igen :) Så nu fåre la bli ett lite lägre inlägg. Hihi :P Lottie hoppar runt på kryckor nu, eftersom Saga,2 år  (e.Zeb SKN2 u.Fanny ) hoppade på hennes fot haha! ;) Sen rymde hon ju och hade e liten flört med hingstarna ;D Haha tur att hon inte är brunstig iaf :)
VIbörjar nuu Hahah äpplepaaaj :P (hemkunskap , brb)
Haha tbx x'D SItter i trappan o trökar, ska med elin upp till abra sen :) Snart kmr värrssttaaaaaa långa inlägget om abra, som elin  sitter o klurar på :) Follow har ju inte ngn stamtavla, så sry, kan inte lägga upp de :) Aja, för några dagar sdan kom det en ny liten ponnyhingst till marieberg, Pepito! Han är brun med en liten stjärn i pannan <3 Han är 3 år o har megaschysta ägare (y) :D Gossade lote med bandolero igår, för GOOO e han <3 så sjukt myspysig, han vill ju nästan krypa upp i knät :)
goingen <3
asså, red eyed horse ! cooooooling ;)
Looool x'D mobbar dig nu mallan :P
Awiii<3
där ser ni iaf ''lilla'' tjallien :) Haha dålig bild javet :P
Aja, hare nu :D
Kraam, cicciiicciiiicciiiicciiciiciciciiciciccicicic (lol)

Hiss

Hissar HKM
Ett sjukt snyggt ochmärke med bra kvallitet. Kommer efter Kingsland på min "favoritmärkeslista" hehe.
De har olika kollektioner med andra färger och mönster, men är ändå stilrena och sjukt snygga.
Schabraken är tjocka med bra passform och av bra kvalitet. De har det mesta för både häst och ryttare och nästan lika snygga mössor som Kingsland! HAr inga bilder på de men de finns på sadelkammarn i kungälv;)
Här kommer ett litet smakprov på vad de har att erbjuda.
Kram


promenad i kväll

Förlåt för otroligt dåliga uppdates senaste dagarna. Cissis internet funkar typ inte och jag har inte haft tid. Satt och skrev ett jätte långt inlägg om Abra igår, men allt raderades och det funkade inte ens med ctrl z :( nu sitter jag på bussen påväg till Bohus och när jag kommer upp till jennylund så ska jag mocka, höpåsar åt Candy och Abra, borsta, och hinner jag kanske gå ut på en promenad med Abra=) Tycker att man alltid skata sig tid att iaf borsta hästen även om man inte rider. Har man inte tid att ta hand om den så kan msn ju alltid ha en medryttare?:) jag har medryttare på onsdagar för att hinna med läxor och så ;) Hoppas ni får en trevlig kväll/ eftermiddag kram!

Sälja påskgrejjor för klasskassan vs Abra?=dum fråga

Våra lärare tjatar ganska mycket om att vi ska sälja saker för att få in pengar till klasskassan så vi kan åka på klassresa. Själv känner jag att jag inte har tid till att springa och knacka dörr på kvällarna men alla tycks inte förstå det.
Direkt efter skolan åker jag upp till stallet. Sedan kommer jag hem vid sju-åtta tiden och då finns det kanske läxor som behöver göras och o inte annat behöver jag blogga!
Sedan så har jag ganska stora sömnproblem och behöver väldigt mycket sömn, om jag förutom det jag har räknat upp ska sälja påskpaket? Nä det går inte. Och det har jag sagt till mina lärare också, men svaret på det är att jag får ta och kanske skita i stallet för att hjälpa våran klass. Tror de på det själva eller? En häst är ingen moppe (även om vissa tycks tro det). Ska jag skita i att åka upp till Abra för att tjäna pengar till en klassresa jag inte ens vill åka på? Ska jag skita i att hon inte får mat? Ska jag låta henne stå med bajs upp över knäna för att tjäna pengar till något jag skiter fullständigt i? Nej. Tror inte det va.
Men har i alla fall föreslagit att vi skulle baka  och stå och sälja utanför maxi eller något på helgen, men nope. De ska knacka dörr-.-
Nejj det blir inget säljande för mig och de kan inte tvinga mig till att skita i min ponny heller.
Ska jag åka på någon resa gör jag det heldre med familj/vänner än att åka på klassresa:D

Känns skönt att skriva av sig när man är arg, även om det ofta slutar med att man får många människor emot sig...

Kommentera gärna vad ni tycjer om detta

kram på er!


Vinnaren av outfit tävlingen

Vann gjorde KArin Jönsson och Arrow på http://www.hasttjejerna.blogspot.com/ jättefin blogg som jag varmt rekomenderar.


Fortsätt gärna att skicka in bilder på er och era hästar kram!
Håll dig varm!

Nu på vintern när det är så kallt så kan det vara svårt att rida och både fötter och händer domnar bort. Man blir stum i handen hästen går dåligt och det blir rent av ett dåligt pass. Bättre blir det ju inte av att man har ont i hela kroppen för att man har varit ute i denna kyla med för dåligt med kläder. Så här kommer lite tips om vad du kan ha på dig:

Händerna

Ett par trefinger vantar i goretex eller läder är sällan fel men jag brukar ofta bli kall om det stackars ensamma lillfingret som inte är med de andra fingrarna inne i vanten.
Så mitt tips är att ta ett par rejäla tumvantar i goretex eller liknande material utanpå de vanliga tunna ridhandskarna. Brukar funka för mig i alla fall. Visserligen så kan man inte hålla detär mellan- lill-och- ringfinger-greppet, men det funkar bra ändå tycker jag. Det är ju bättre än att frysa fingrarna av sig i vilket fall.

Fötterna

Fötterna brukar också vara ett stort problem så här på vintern, så då gäller det att ha rejält på fötterna.
Vinterridstövlar är alltid bra men har man inga så funkar faktiskt dessa tips (och vissa kan behövas i alla fall):
Byt ut de kalla stigbyglarna i stål mot ett par i trä eller plast. Ett perfekt arbete för dig som har träslöjd.
Rider du i vanliga läderstövlar kan du dra på ett par förstora raggsockar preciss när du rider.
Värmer bra och man kan ju alltid försöka matcha med färgen på schabraket;)

Benen

Underställ, ridbyxor och eventuellt termobyxor.

Öronen

Öronvärmare finns på de flästa ridsportaffärer och är något jag starkt rekomenderar(har själv). En nackdel är att man hör dåligt.
Om du inte har det så är tubhalsduk väldigt bra. Perfekt om man drar upp den lite över hjälmen när man rider.
Annars funkar det ju med vanliga lite tjockare pannband som man drar över öronen.

Till hästen

Om hästen är klippt så tycker jag definitivt att man ska använda ett täcke vid ridning. Ett fleece eller ylletäcke som man ar över saden funkar jättebra!
Och öven om den är klippt så kan man i alla fall kosta på den ett ländtäcke, tycker jag.

Hoppas ni har fått lite inspiration för att hålla er varma under vintern kram!


Fotografering på Marieberg

Idag så kom jag till Marieberg för att fota lite, efter att jag ridit och vart på privathästmötet på AJRK.
Det var ganska stor skillnad från Jennylund men en kul upplevelse.
Cissi red inte så mycket idag utan skrittade bara några varv i manegen, men det var rätt spännande det med^^

Vi testade också lindorna hon och Lottie fick av mig i julklapp.
Så här kommer bilderna! Tog inte så många men aja.
Blev lite failat för spännet kom på insidan:S
Hon har aldrig haft lindor på sig innan så hon lyfte väldigt högt på benen i början, men slutade ganska fort.x)
Follow
Trassel
Malin och Gorgeus
Från vänster: Follow, Cissi, Trassel, Lottie, Gorgeus och Mallan.
Schnygging
Cissi och FollowTog inte så många bilder och orkade inte redigera dem heller, men ni får ta de som de är!


Kram på er

Jag tävlar oom ett schabrak på stalltjej.se!


Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!Då är det bara att hoppas, brukar sällan vinna hehe

Lager på lager...

Åkte upp till stallet direkt efter skolan. Även om det var klart och så, så var det väldigt rått och -14 grader, så hade inte precis världens lust att rida ute då hehe. Ville typ kura in mig med hundra filtar och täcken någonstans och inte komma fram för än till sommarn. Hade blivit lite avskräckt från gårdagens ridpass ute i kylan då jag bara haft ett par halvtjocka vantar, en jacka, två par ridbyxor och vanliga stövlar och ett par strumpor. Först domnade händerna bort, sedan fötterna, jag blev stum i hand och kunde inte röra mig, hade ont överallt så det sket sig kan man säga.  Så det var kanske lite lite kläder så idag tog jag på mig 3 par ridbyxor och termobyxor, två par sockar, ridvinterstövlar, ett par ridhanskar och ett par riktigt tjocka skidvantar, min tuhalsduk, jacka och red med mitt ylletäcke på Abra hela tiden.
Tubhalsduken drog jag upp över hjälmen och halva ansiktet så att jag inte frös om öronen.
Så jag frös inte direkt i alla fall, även om det var väldigt klumpig och att jag inte ens tog mig upp på Abra själv!
Men det var riktigt skönt att inte frysa för första gången på riktigt länge!
Red på hacket och jobbade henne i en låg form hela passet.
Känns som att hon trivs bättre med hack än med bett, hon liksom lägger sig rätt redan vid framridningen och söker sig framåt-nedåt. Galopperade ett par varv på hoppbanan när jag hade värmt upp och så. Lät så kul när fartvinden lät mot termobyxorna!
I morgon så ska jag upp på privathäst möte och sedan ska jag se om jag kan passa in att ta en sväng bort till Marieberg och fota lite när Cissi rider Follow.

Hoppas ni klarar av kylan alla! Gör ett litet "håll dig varm"- inlägg i morgon med lite tips för att hålla sig varm utan att det ska bli allt för klumpigt.

kram


Rosa & Blå träns?

Rosa och blåa träns är något som blivit större och nu kan man se det nästan överallt.
Man ser det på ridsportsaffärer, bloggar, och på hästarna såklart!
Men vad tycker ni om det? Vet att det finns många som tycker det är snyggt och använder det dagligen.
Själv tycker jag att det kan vara snyggt på vissa hästar och självklart beror det på vilken färg resten av utrustningen har, men det skulle aldrig  falla mig in att köpa ett själv. Jag tycker och kommer förmodligen alltid att tycka att träns ska vara bruna eller svarta. Ett undantag är det röda lacktränset från John Whitaker. Finns på ponnyprakt.
Bilder lånade från
http://ponnyprakt.se/


kramRosa/svart outfit

Rosa/svar outfit från Kingsland och Lamicell


Mössa: Kingsland
Väst: Kingsland
Ridbyxor och stövlar: Kingsland
Schabrak: Lamicell
Lindor: Lamicell
Kylemoretröja: Kingsland


Allt detta finns på cheval ridsport


Sadelkammarn

Idag har jag och Cissi varit på sadelkammar'n i Kungälv. Det är en ganska nystartat och väldigt frech ridsportsaffär med ett stort utbud av kläder och ridutrustning.
 
Idag när jag och Cissi var där så fick vi fylla i en top tio lista på grejjer vi tyckte att dem skulle beställa in.
Så på våra lappar stod det typ Kingsland kläder (och mössor!),tretorn,  Whitaker ridbyxor och schabrak, schabrak och benlindor i roliga färger som typ lime grön, caribbean blue, orange och fuchsia.
Detta var bara en liten del av vad som stod på våra listor då de var helt fulla haha.
 
Utbud:

På sadelkammaren säljer dem bland annat foder, underlag(elr vad kallar man träpellets och sånt?), har mycket ridutrustning, stövlar, skor, ridbyxor, jackor, mössor, schabrak, paddar, lindor, täcken, transportskydd, benskydd, träns, sadlar, ja allt man som hästintresserad kan tänkas behöva!
De märken de har mest av är nog HKM och mountainhorse, men de kommer att få in mer.
De har också en del från BR och flera andra märken.
I nästan all utrustning har de tagit hänsyn till att de ska mattcha så har man köpt ett schabrak finns det, på nästan alla grejjer, lindor och benskydd m.m. i matchande färg.
Så man plockar kanske ihop en röd outfit med rött schabrak, röda benlindor eller benskydd, röd jacka eller röda ridbyxor med röda boosts till, eller vad sägs om en rutig outfit med rutiga kläder, schabrak, benskydd och boots?


Begagnat

De har också en begagnat avdelning med allt vad man kan tänkas lämna in.
Kanske du ska köpa dig ett par nya ridbyxor, schabrak, täcke, stövlar, träns, jacka eller till och med en ny sadel?
i så fall är det definitivt värt en titt.


Tjänster

Behöver du hjälp att prova ut sadeln?
I så fall kostar sadelprovning 300kr.

Du kan också hyra hästsläp för 500kr/ dygn.

Det är en jättefin och prisvärd affär med allt vad ridutrustning heter som jag varmt rekomenderar, lungt värt en titt!


Kolla gärna in deras hemsida http://www.sadelkammarn.se/


chilll daag :D

Idag var jag o Elin först på sadelkammaren o kollade in lite ;) o på vägen åt jag en isglass , o det va så kallt så typ ''calippovattnet'' frös på läpparna o de guick typ nt röra dem :s Haha ! Ja, jag håller FORTFARANDE på med outfiten x''D haha seg e jag :P Senare när jag kom te stallet låg follow o snarkade i boxen, så jag satte maj med henne o myspyste :D sen hände ngnt speciellt, o nu laddar min dator ur , så see ya! x'D
Kraaam, ciicCccciiii :D

RSS 2.0