Veckans outfit- tävling!

Gillar du när det matchar, har någon snygg bild på dig och din häst i matchande/ coola grejjor? i så fall är det här en tävling för dig! Varje vecka kommer en ny vinnare komma upp på bloggen.
Vinnarens bild kommer att läggas upp här, samt få en länkning.

För att delta måste du...

...Länka oss på din blogg eller facebook sida.

...Kommentera inlägget 

... och SKICKA IN DIN BILD SÅKLART!

Bilden mailar du till:eliiinp@live.se

Du får max skicka in en bild per vecka, men har man svårt att bestämma sig så är det ju en ny vinnare varje vecka;)

Passa på nu och skicka, skicka SKICKA!

Kram

Användarnamn...??

Har nyss blivit medlem på wordpress, för att lättare kunna blogga på mobilen, men för att kunna logga in ska man skriva sitt användarnamn . Då undrar jag. Vad är det för användarnamn man ska skriva in? Kommentera gärna om ni vet!<3 Ja vet, jah har alltid legat lite efter i utvecklingen ;)

Vart sjuk :(

chhena :D FÖRLLÅÅÅÅT att jag inte har bloggat, men jag har vart sjuk så bara legat i sängen o inte orkat göra något. Spytt o haft ont i huvudet o sån skit :\ Men nu mår jag bra iaf :DDD tänkte att jag skulle lägga upp lite piiiics , och börjar gö en outfit snart .  Just nu sitter jag o nördar howrse , just fått min 3:e shagya :P  Jag heter Mariebergs gård bara så alla vet ^^ Wihej :D ELin o jag sitter o suktar efter nya lindor o schabrak ;DD Haha vi ska dra til tre hästar imorn elr idag, de har SUPPPPEEEERRRPRIIISSEEEEER just nu  ,  elin fick tag oå tre grimmor för 50 kr, och ett termotäcke för 100 :OOO EELLLLSKKKKAAA MEEERRRRRAAAA :PpPpPpPpP Haha elin sitter o nördar picnik o stirrar koncentrerat ner på datorn  wahaha xD  Sen frågar hon : vart hittar man fofolinsencer? haha flumme hon :P Lottie e oxå sjuk :\ Baaajs på de :c ;) vi börjar snart så jag hinner inte bloggsa mer , ska ba lägga upp bilderna :D
haha roosa :D
eeelllssk<333333333333333333333333333
lite fail på tjallien :D<333
Jag är seriös, I NEED ! <3<3<3<3<3 så sjuukt snyggt :D
aopp, nu får ni vänta på en ouutfiiiat :D
//ciiiicccciii

Hiss/ diss

Jag hissar dessa oerhört snygga schabraken och lindorna från lamicell. Dem sticker liksom ut lite i mängden. själv är jag mest för typ marinblått, rött och brunt, men det är roligt med lite såna här roliga färger också!
Just nu är detta något som står högst upp på min "gbghs" lista!:D

Lindorna är också görsnygga!


Och rider du inte med benlindor så finns ju som tur är benskydd i matchande färger.


Hoppas ni tycker om dem lika mycket som jag gör!
Ps nästan alla våra bilder i outfits osv är tagna från cheval ridsport. Och ja, vi har mejlat och bett om lov;)


Trehästar och dagens lektion

Som jag lite kort beskrev i ett tidigare inlägg, så har vi köpt ett termotäcke. Kände att det behövdes, då det ska bli -15 elr nåt i veckan, och vi inte hade något som var tillräkligt tjockt, så kör med det och regn-täcke ovanpå i och med att det inte är regntätt. Känns helt sjukt att vi hittade ett sådant täcke för bara 100kr!
Här kmr en liten bild på det:


På lektionen red vi sidvärtsrörelser, först på diagonalen och sedan på kvartslinjem och ut till spåret.
Det gick ganska bra, och det är bra att göra det mkt då Abra är väldigt stel i bogarna.
Men det gick helt okajj:D
Just nu kollar jag på halv åtta hos mig och sedan ska jag lägga över alla mobilfoton i datorn, för minnet är slut.

passa på att redigera i picnik btw för det ska läggas ned i April så alla funktioner är tillgängliga. även betalgrejjerna.

Kram

Fyndat!

Sry för dålig update hehe men Just nu sitter jag i bilen påväg till stallet från trehästar=) börjar ju bli rätt så kallt så vi svängde in på trehästar o på begagnat avdelningen hittade vi ett vintertäcke för bara 100 kr!=) nu ska jag upp o rida lektion Kram elin

sämsta hoppträningen ever

Sitter i bilen påväg hem från sämsta hoppträningen ever. I början gick det ganska bra, men sen gick gick det inte så bra... Det började med att vi kom för långsamt mot en oxer i undertempo o Abra sprang rätt in i den o jag hamnade på halsen. Sen fortsatte det med att hon bryta ut sen sticka, en gång hoppade hon över infångaren o bara stack o jag fick typ inte stopp på henne hahah. Kände inte igen henne riktigt där, men alla har ju dåliga dagar, jag hade nog en idag.. Känns bara lite tråkigt för hon har aldrig vägrat innan, men man kan ju inte kräva at hon inte ¨år göra det någon gång och att hästen bryter ut är ju för att den ksk inte kan hoppa i det läget. Men det gick okejj till slut iaf. Är mest för dressyr kan jag säga. Hoppas ni rider bättre kram<3

katt i badkaret

Idag så har lilla Trassel varit nere u badkaret :S Axel som var sjuk, har haft influensa i en vecka, skulle bada där och nyfiken som hon är stod hon där på kanten, och till slut så ramlade hon i. Så nu har hon varit både där och i toaletten x) Senare idag så ska jag på hoppträning. Ska hoppa en timma tidigare, för Claes fick ändra lite i grupperna. Har äntligen fått mobilbloggningen att funka btw. Så nu bloggar jag från mobilen =) Kram på er

Fördelar/ Nackdelar med att ha sin häst på ridskola

Jag har ju Abra som ridskola, fast i privatstallet då.
jag tycker mest att det finns fördelar med det, men visst finns det nackdelar också, det finns det ju med allt nästan. Misstolka inte detta som att hon går som lektionshäst.

Fördelar:

Fördelarna är att det finns två maneger, en stor utomhusbana, en ganska stor framhoppnings bana, och en liten paddock, så är det inte för hårt ute finns det ju alltid någonstans att rida.
Dessutom finns många fina ridvägar. Det finns också nästan alltid någon att rida med och det finns alltid vuxna runt i kring.
Man behöver inte åka iväg för att få bra träning, där finns många bra tränare, man kan rida lektion, massa kompisar m.m.
Det finns nästan oändligt med anledningar till att ha sin häst på ridskola, fast det beror ju självklart på vilken ridskola hehe.

Nackdelar

När det kommer barn som man inte känner, och typ "åhh vilken fin häst" springer fram och kramar osv.
I början när hon var ny var det jätte jobbigt. När jag tog in henne från hagen, efter ridpass osv. så kommer det folk jag knappt känner och typ " heeiii Abra", "ååhh vad fin du e jag älskar dihhhg" "hur är hon? Jag tror hon och jag skulle passa jättebra tsm verkligen!"och massa yada yada. Asså shiiet... Man typ min häst, don't tuch. Sen gick dem med in i stallet och typ omringade henne, och Abra är inte den där hästen som är besatt av uppmärksamhet precis, och stod där med öronen bakåtstrukna och började tom. sparka, hon som är så snäll. Och de slutar inte!Gå med in i boxen och spolspilan liksom? Man kan ju iaf fråga ksk? Men de lyssnar ju inte iaf -.-.
Det finns ju anledning till att deet har suttit lappar på dörrarna där det står privat  och att man inte får gå in om man inte har häst där...

Självklart tkr jag att det är okej när typ Anna och mina kompisar kommer in, men då ska det va kompisar tkr jag.


jajaj kram på erjajaj


Ingen fotografering:(

Om det hade gått som planerat hade jag just nu stått ute på järdet/ padocken och fotat Cissi och Follow för att äntligen få lite nice pics uppe här på bloggen, men tyvär så var Cissi sjuk och mådde illa så det blev tyvär inget med det:(<3
Men i morgon så ska jag hoppträna för Claes så då kan man ju hoppas att mamma får nårra nice pics:) I så fall kommer de upp här på bloggen direkt :D

Tidigare idag var jag, Anna och Emma C uppe och tolkade.
Det gick asbra! Fast när jag red och Emma åkte skidor så skulle vi testa att galoppera lite men Abra bara stack och brallade i väg(kul för mig, men inte för Emma), Och Emma ramlade direkt, så galoppen sket vi i. Dock galopperade jag några varv, men utan tolkare.
Men annars gick det jättebra och när vi var klara och Abra var i hagen så skulle vi testa att tolka efter Shelly men nope... Hon var inte rädd för skidorna, inte rädd för linorna, men när det blev motstånd i linorna så att det blev tryck på bogen, då blev hon helt panikslagen! Hon typ bara stack både rakt fram och i sidled och höll på, så det blev ingen tolkning för hennes del haha.

Men i morgon så ser ni Emma och Shelly i bildal, Nellie och Bellman också btw, så MISSA INTE!
Börjar 10.00
vad jag vet, men  missar pga. att jag ska hoppträna som sagt.

Kram på er och ha en bra kväll


Choklad fondue oxh ridning i skruttväder

Red ute i snön på hoppbanan idag också. Var rått och iskallt och deseutom blåste det men blev till slut varm haha. Hon var jättefin och gick sådär bra så man bara MOOOWBLAA typ;) Det är så mysigt när man rider i nån decimeters snö och hästen går i perfekt galopp och man hör iskristalerna flyga klirra i snön liksom:D Love the feeling:)
I slutet så red jag och Emma C med Shelly 3 brevid varandra och hon satt barbacka och i damsadel sits och båda typ stack och hon gled av och jag som har så långa tyglar på de svarta tränset typ drog upp dem till öronen men de var ändå inte helt sträckta! flumflum!

När jag kom hem så åt vi tacos och sedan blev det chokladfondy(stavning).
Fattade inte riktigt hur mamma och pappa fick ihop det när dem sa att det var ok att jag käkä det men det ksk är ok med godis i flytande form x)
Doppade annanas, jordgubbar (jag) kakor, och marshmallows, men de fick inte jag äta.
Kändes så här helt MOOWBLAA att jag fick äta choklad så när jag hade doppat lite körde jag ned hela huvudet i skålen (alla hade olika);).
Gott var det iaf:D
Ser ni vad det är?
MOOOWBLAA!

Ridning på hoppbanan

Idag så åkte jag upp till stallet direkt efter skolan. Vi skyndade oss att fixa allt och sedan gjorde jag iordning Abra och gick ut till hoppbanan. Jag red i mina marinblåa elastiska benlindor(och paddar såklart!), min krämfärgade tubhalsduk från HM, Marinblå ajrk jacka, och mina bruna JW byxor:D
Red i ca 1h och det gick jättebra! hon gick som en klocka och verkade verkligen tycka att det var riktigt kul hon också:D<3 Pappa tog med systemkameran för att ta lite najs pix men man kan inte precis säga att han har en fallenhet för att ta kort så alla blev jättesuddiga. Desutom hade han inte riktigt förstått det där med att ställa in skärpan och hade på samma gång lite lektion med mig.
Sedan drog vi till backaplan för att köpa pressent till lillebror och nu sitter jag här hemma, hungig kall och har musarm:S  sjukt trött är jag också haha. Ska se om vi äntligen får till en liten grejj med bloggen som vi länge velat fixa. Säger inte vad det är men ni kommer la att fatta snart, om de funkar då.
Men aja

kram på er

Nomnom B-vitamin(Y)

Bara jag som tkr att det är sådär sjukt gott med B-vitamin? Innan så hade vi en gul som jag tyckte smakade lakrits men nu har vi köpt den där röda som smakar jordgubb och cola....<3
Varje dag när jag fixar kraft till Abra så tar jag alltid lite själv. Svårt att låta bli liksom. På lördag ksk man borde köpa en flaska B-vitamin när de andra käkar godis?
Ingen av er som vet ngt om att det är farligt elr så?


Gillar ni oxå olika typer av hästmat? kommentera isf;)

BILDBOOM

YAAAYYYY HÄR KMR MIN ÄLSKADE BILDBOOOOOOM<3
Nyby extra
camilla mockar xD
amutsig älsk<3
just d'r bara bad hom om att få bli fotad<3
Wiiiiiiie!
oh söt <3
haha naaaw<3
Gorgeous o bästa<3
i love u <3
Dte får la vadeeet, ni får lite fler piics imorgon :D FAAASSST , jag måste visa folllowsss sadel nuu, ! haha
naaaaj, hiitar nt bildn :P ni fåår vänta tills imon :PP
kraaaam ,
ciiiiii

Vinterpromenad med finasste ponnyn

Bloggade inget igår kväll och han inte ladda upp bilderna från när jag var ute på promenad med Abra i det fina vinterlandsskapet, så gör det nu istället.
Började med att gå bort till framridningen, gick några varv där och gick sedan stigen bort till hoppbanan.
Både jag och Abra tyckte det var jättemysigt och Abra var ganska pigg.

Trött?haha


Älskar verkligen denna hästen så sjukt mkt! Älskar dig Abra!!<3

Köks & badrumsinredning i stallet

Igår före jag skulle sova låg jag och tittade i en gammal Ridsport. Det var temat smuts och var lite tips på stallinredning för att kunna undvika smuts.
Bland annat var det en tjej som köpt gammal köksinredning till sadelkammaren, det var verkligen jättesnyggt! Praktiskt var det också,  jättesmart faktiskt. Gillar när man har sån  inredning i sadelkammarn så att det liksom ser ut som att det är "inne" liksom. Inte ett grått betong rum med lite sadelhängare på en vägg och träns på den andra liksom:S
Sedan så var det en annan tjej som hade fått ett lager restkakel från ett badrum, så hon hade kaklat(stavning) spolsoiltan! Sjukt snyggt var det! Det är liksom precis så jag vill ha mitt stall när jag köper ett i framtiden;)
En av mina fetaste drömmar är att få ha sina hästar i ens eget stall och inte uppstallade hos någon annan.
Måste dock säga att jag trivs väldigt bra där jag har Abra nu. Hästen trivs och man har kompisar där liksom:D<3
Samma tjej som överst hade också köpt hållare från IKEAs köksavdelning som hon hade som hängare för blöta ben skydd. Sjukt smart.

HUr gör ni med städning på era stall?
På AJRK har vi städveckor, samt ett städområde som varje bos har.
Kommentera gärna hur ni gör!;)


Sandy

TJallojs :D nästa frdag ska vi passa Sandy, karins häst. Hon visade lite hur hon gör , och sina rutiner , och jag fick ett nytt favvoord, griskant ;D  Idag ska Malin ha Nyby extra , och jag ska rida follow ofc ;) men nu börjar vår lektioon , puss! :D

Vila idag

Idag så ska Abra vila, hon brukar göra det på torsdagar, men i och med att så många rider i pausen i stora och att det inte är några pauser alls i lilla manegen på tisdagar, och nästan tomt, så beslutade jag att ha tisdag som vilodag ist. Så jag gick hem efter skolan istället för att ta bussen upp direkt, så åker jag och pappa upp senare idag.
Så nu sitter jag och käkar av mammas betongbröd. Kompakt som en tegelsten men riktigt gott faktiskt!
Vanligtvis blir man mätt på bara en liten tunn skiva, men har nu ätit tre stycken och är fortfarande hungrig!
hahax)


Vad ska vi blogga om?

Hej! börjar känna oss lite ide fattiga, vi  skriver liksom vad vi gör på dagarna, hur ridpassen går osv. Men vad vill NI läsa om? Vad tkr ni är kul att läsa?  skulle vara jättekul om ni kommenterade detta inlägget, för vi bloggar ju för att ni ska ha något att läsa och då är det ju bra om ni tkr om det vi skriver!

Vill också säga att statistiken har gått upp rejält senaste dagarna, till  vad säger jag int ;)

kram på er!

PS: Detta är vårat 100de inlägg!:D
keep on följa oss på bloglovin!<3

Piggelino

Idag red jag lektion as always, det är ju måndag x). Red på hacket och det gick riktigt bra faktiskt.
Hon var väldigt pigg idag och man kände liksom hur hon ville iväg hela tiden. Det är ju mycket lättare att rida när de är sådanna, svårare blir det ju om man måste kämpa för att få dem att gå framåt! Moa red i genom henne i lördags, så det kan ju också vara en av anledningarna, men det gick väldigt bra i torsdags och fredags också.
Jag blev i alla falla väldigt glad att det gick så bra, hon gick verkligen som en klocka! Att det var med hacket gjorde ju inte saken sämre precis.
Hon brallade iväg en gång och då började jag faktiskt fundera på om jag skulle ramla av hhaha!

Älskar verkligen denna hästen hon är den mysigaste ponnyn på jorden!Igonsättning/nedvarvning på halv långa tyglarx)


Första dagen hos mig:Dhahah bär jag började ha henne ;)

puckelrygg


Älskar dig Abra<3


Länkbyteee :D

hajjoojs ! :D jag vill passa på att visa en superfin blogg, och säga att vi 'lskar länkbyten<3 säg bara tillom ni vill, och följer gärna foolks på bloglovin :D
http://faithlovepictures.blogg.se/ suuperfin blogg, älskar den!


Hiss/diss

Diss

Dissar att rida med "vanlig" halsduk. De bara fladdrar omkring upp i nasiktet och är allmänt ivägen. I värsta fall kan de råka skrämma hästen. Kan vara okej om det är en färjestad halsduk enligt mitt tycke;)


Hiss

Hissar att rida med tubhalsduk. Det värmer gött och är skönt, fladdrar inte omkring heller. I like.(Y)

Är med och tävlar om lamicell schabrak och lindor!!!:D


Är med och tävlar om denna snygga outfit från www.chevalridsport.se på denna fina bloggen http://carlssonpataket.se/?p=5260#comments

TOLKAT!

Idag så tolkade jag och Moa. Det var väldigt roligt, det roligaste jag har gjort på väldigt länge faktiskt. Först värmde jag upp henne, och pappa åkte omkring på skidorna och visslade och sjöng " jag är en liten tomtegris"(?) för att hon skulle vänja sig vid skidorna. Mem det var absolut inga problem, det gick verkligen jättebra! Sedan tolkade Moa medans jag red. Hon ramlade rakt framlänges en gång och Abra småstack/hoppade omkring lite hahaha. Sen så tolkade jag, jag tolkade nog mest då Moa trivdes bättre på hästryggen även om vi båda tyckte att det var VÄLDIIGT roligt. I början hade jag ganska stora problem med min hållnig, förstod inte rikigt hur jag skulle göra, hade förmycket framvikt och sedan drog jag i linorna och fötterna åkte in under så jag ramlade pladask på baken, haha! Men det gick bättre och bättre och jag klarade tre varv runt hoppbanan utan att ramla:D
Sen red vi ut i skogen och jag åkte bakom. Var såå mysigt att åka bakom sin älskade ponny i snön. Var så fint med all snö på grenarna, har verkligen saknat snön.
Hon är så mysig Abra, så snäll och go! Hon verkade verkligen tycka att det var riktigt kul hon med:D

 kramungheestarna

shallojs :D jag vet att jag inte orkar blogga , hahah ! :P idag tog vi unghästarna, SHHIIIIT va sppeeeeeeeeedddddddoo! men orkar nt blogga, sitter  kollar ponnyakuten nuu :D
shallojz, cicci

Tävling på http://fannykargede.blogg.seTävling på hennes blogg! KOlla, kolla, kolla! Jättefin blogg verkligen
http://fannykargede.blogg.se


SNÖÖ!

Snö vart det, och inte lite heller, det har snöat konstant hela dagen. Och vid fyra var det ungefär en decimeter.
Först var jag ute med Trassel i sele, hon steriliserades ganska nyss så får inte gå ut själv än. Det var första gången hon var ute i snö och tror hon tyckte det var rätt så kul. Kastade snöbollar som hon jagade:D.


Sen vart deet upp till Abra. Tyckte så synd om henne där hon stog och gnägga för att komma in med ett flera centimetertjockt lager snöö på ryggen.

Och sedan så hade hon massa snöklumpar i svansen också:(


I morgon planerar jag och Moa att tolka om snön ligger kvar.
Hoppas verkligen det , fast nu duggar det:(

Har ni någon snö?

Hästar genom tiderna

Den första hästen jag satt på var farfars häst Linus. Han är ett Svenskt halvblod på 17 år. Farfar och pappa hade hans mamma så farfar har haft honom sedan han var föl och han följer honom som en hund. Har suttit på honom sedan 1års ålder och han är bland de goaste hästarna jag någonsin träffat.


Sedan började jag rida en häst som hette Balder som stog uppstallad hos farfar på nolby. Han var en go liten B-ponny vars ägare bodde granne med gården.

Sedan kom en fjording som hette Lizzy dit. Hon var den första hästen som jag "red"(inte bara satt medans någon annan ledde mig) tror jag.

Flora var den första hästen jag hade själv liksom, var en shettis/ islandshäst korsning på 6 år, men hade haft föl året innan så hon var inte så välriden, men trots det var hon inte alls grov. Hon var svart/vit skäck och i pannan hade hon ett horn som växte ut och blev ca. 6 cm långt innan det föll av och växte ut igen. Hade henne 3-4dagar i veckan.
Då var jag 7-8 år.
Där hon stog fanns bland många andra ponnyer en shettlandsponny som hette Indira. Hon var tio år och betydligt mer välriden. Henne red jag ibland när jag inte red Flora.

Därefter blev jag medryttare på ett russ som hette Rosita. Rossan var en 17årig och väldigt välriden ponny som jag hade många roliga år ihop med. Rosita stog på Marieberg där Follow står, men tyvär står hon inte kvar där nu så kan inte hälsa på henne när jag är med Cissi. Var 9 när jag började ha henne. 
Slutade ha henne på höstterminen i 5 an då jag växte ur henne och på vårterminen började jag rida Milano två ggr i veckan.
Milano var en lite småbråkig D-ponny som var korsning mellan welsh och new forest. I början bet han, gick över en var bråkig att longera m.m. I sånna fall är det gött att ha hästvana föräldrar. Men när vi slutade ha honom i juni 2011 så kände jag mig trygg med honom och det gick väldigt bra, både på marken och uppstutten.
Och i Augusti 2011 kom Abra:D<333
Abra är en welsh/angloarab korsnig och bästa häste i världen! Hon är jätteduktig i dressyren och hoppar allt men har tyvär inte blivit av att vara ute och tävla något än. Har inte haft intresset. På sommaren står Abra på Sjöstjärnans ridläger, men resten av tiden har jag henne som min egen.Detta är världens bästa hästar enligt mig.
Kram på er


Hack och witakerridbyxor:D

Igår var jag på trehästar med pappa och köpte hackamore och witakerridbyxor.
Valde att inte blogga om det igår i och med att jag inte skulle ha nåt att blogga om idag iaf.
Blev de bruna och jag älskar dem sjuukt mkt! Så nu är nästa sparobjekt den där vita hooodie tröjan med dragkedja, och breda röda och blåa ränder upptill typ.


Hackamoret var i strl ponny och med svart läder. Fanns tyvär inte i brunt men spela roll.
Hade inte så stora problem att rida med det, men fick henne inte i jobb riktigt. Inte så konstigt för ingen av oss är ju van det.

snyggt eller?
Därefter maekengade Abra i min mössa! Assnnyggt eller vad tycker ni?


Inte ok att kopiera!

Här kmr lite bilder jag velat lägga ut på bloggen men som jag inte har fått tummen ur att lägga ut liksom...
Har ju lagt upp ganska många bilder på hästar men inga på Trassel.
Dixie<3


Det är inte ok att kopiera Några bilder alla  från vår blogg.


Hjälptyglar

Det finns många olika hjälptyglar, och dem flesta  används för att få hästen att söka sig framåt- neråt.
Några exempel till att många använder hjälptyglar är antingen för att de har problem, inte kan få hästen att söka sig framåt- nedåt själva men att ändå få hästen att jobba i rätt form medans de lär sig, eller när de vill  kunna träna sin egen sits, men samtidigt få hästen att jobba rätt.

Själv tycker jag att det är väldigt lågt när folk slänger ur sig onädiga kommentarer för att man använder hjälptyglar. It's none of their business liksom. Och som sagt använder många dem för att hästen ska jobba i rätt form medans de tränar sin egen sits, och har inget att göra med om man är dålig eller inte.
Själv använder jag inte hjälptyglar för tillfället.

Några olika typer av hjälptyglar:

Martingal:
Används på hästar som gärna springer med huvudet högt,  vilket gör att det är svårare att kontrolera dem och få de att arbeta.
Martingalen fäster man i sadelgjorden och sedan trär man den på tygeln. Martingalen är bra för att den stör inte hästen om den inte tar upp huvudet.

Graman: Ska bara användas av rutinerade ryttare för den är väldigt svår att rida med. Om man kortar den för mycket blir effekten att hästen böjer in huvudet och halsen. Vanligaste sättet att fästa gramanen är mellan frambenen och vid sadelkåpornas slut.
En graman värkar bara i bettet.

Gummisnodd/ halsförlängare: Är en elastisk inspänning om används på hästar som är starka i mun/ nacke/ hals och inte vill söka sig framåt-nedåt. Den hjälper genom att trycka både i n acke och bett.
Använd den inte för mycket för då kan det hända att hästen börjar gå bakaom eller hänga i den.

Chambon: Är en hjälptygel som används vid longering. Hjälper till att få hästen att söka sig framåt- nedåt genom tryck på nacke och bett. En Chambon fästes mellan frambenen i longergjorden och upp till ett nackstycke som har ringar, sedan trär man den genom ringarna och ned till bettet.

Thidemantygel: Är en bra hjälptygel för den som inte är så rutinerad. Den hjälper till att få hästen i rätt form och tar bara emot om hästen tar upp huvudet för högt, vilket gör att hästen inte kan hänga i den.

Goghtygel: Fungerar som en Chambon fast vid ridning. Den verkar genom tryck på nacke och bett, men hästen kan sträcka huvudet framåt   och nedåt utan att hindras av hjälptygeln.


Gästblogg//mallzz

Cha cha bloggen jag hade bara tänkt att göra ett litet Gäst blogg inlägg.
Jag har som ni kanske vet en foderhäst som heter Goergus och ni har sätt två små bilder på henne det ar ganska länge sedan men kan visa dom igen här så här kommer dom ---> Älkslingen Goergus <333Älsklingen <333Goergus är längst till vänster brevid den lilla  hästen Dream :) <333

Hon är mitt allt  hon äger fett och jag Älskar henne så sjukt mkt  Love you Goergus<3333Jahap BBY BLOGGEN //Mallz ses snart igen  nästa gäst blogginlägg tror jag <3333

Hoppning i dressyrsadel och m ed lindor...

Idag när jag äntligen kommit upp efter allt krångel med bussarna, gick jag och frågade Liz om vi skulle hoppa på lektionen, eller rida dressyr. Ville inte vara med om ännu en dressyrlektion, då man satt ned nästan hela lektionen, i "hoppsadel" och korta läder bara för att jag trodde att vi skulle hoppa. Men Liz sa att vi skulle rida dressyr, så jag Lindade med mina blåa elastiska lindor och paddar, mitt röda dressyr schabrak med blå kant och min dressyrsadel, men sen så skulle vi hoppa iaf. Hahah typiskt
Dock var det väldigt lågt och det gick rätt så bra:D


asså måste man ha rubrik? xD

hallojs :D Idag ledde vi tjallien i ridhuset, och hon skuttade runt lite men annrs gick det bra :) LIte mer om tjallien:
Frieser
svart (ofc xD)
ålder: asså jag har glömt det XDDDDD, men iaf äldre än 10.
hon håller på att bli inriden nu, och snacka om att man kän ner sig liten på hennes rygg! XD Hon är n¨nstans runt 167, 170 i mankhöjd skulle jag tro, och hennes senaste fölis är Diosa (uttalas Diåsa och betyder gudinna) som är 50% P.R.E och resten Friser. Hon är 2 nu, fast en liten sppedad busnoows XD Hon är svart, fast inte lika mörk som tjallien, eftersom Kurioso är vit :)  ska försöka hitta en bild som liknar henne :)
hittadew bilder på just henne och Diosa för 2 år sedan på smmarnen :D
sommarmage XD
lilldosan :)<3
hon e så sööt!<333
Byyye ,

Hackamore vs sidepull?

I och med att Abra har haft ont i munnen och nu reagerar, sticker, tar upp huvudet, ut med tungan osv, när man tar i munnen på henne, så var jag väldigt inne på att köpa ett hackamore. Snacka lite med Rebecka också, och hon sa att Arrow går bättre än någonsin med deras hack.
Men sen nu när jag googlade runt lite och så, så hittade jag flera som rekomenderade att rida med sidepull. Vad tycker ni om det? Kan inte så mkt på detta området då jag ridit med bett hela mitt liv xD.
Såg även att nåra tyckte att man skulle prova att bara rida med remont, och sedan fästa tycglarna där i. Funkar det på Abra så är det ju bra för oss, som redan har en remont nosgrimma, men som vi inte använder. Billigt o bra x).


Men kan ni något om detta så kommentera Gärna! 

  VS
Jag tror iaf mer på hacket xD.


Antingen eller

sadel/barbacka? Sadel
godis/chips? Godis
häst/ponny? båda
ridskola/privatstall? Privatstall
skola/lov? Lov
ponnysanning/nellieberntsson? Nellie B!<3
iphone/tuch? iphone<3
blogga/kompisar? Blogga xD Eller båda;)
hästen/kompis? Hästen!
blogg.se/blogger? Blogg.se
hoppning/dressyr?Båda men gillar dressyr!:D
tävling/träning? Träning xD
manege/paddock? båda, beror på väder
galopp/trav? Fan e de för fråga?!
familj/hästen? Vad är det för skillnad?
sommar/vår? Sommar
blå outfit/ röd outfit? Båda ba de matchar


Tävlingsmöte

Igår va det tävlingsmöte för alla som tävlar eller vill tävla för ajrk:DFunderar allvarligt på att vara med i gota cup iu hoppning såvida det är innan 21maj.Jag som tänktke att jag bara skulle tävla dressyr xD. Måste bara hinna ta grönt kort först, för jag får inte tävla på pappas längre:D
Men de pratar på att ha en kurs nu i januari/ februari annars får jag väl ta det på nån annan klubb.

Tänkte se om jag fick till någon riktig hoppning i veckan, med riktiga hinder och hela banor, kombinationer m.m:D

Glöm inte att komentera vad  ni  vill tävla om!!!!!!


antingen elr ;D

sadel/barbacka? Barbacka
godis/chips? chips
häst/ponny? båda ;)
ridskola/privatstall? Privatstall
skola/lov? Lov
ponnysanning/nellieberntsson? Nellie
iphone/tuch? iphone
blogga/kompisar? kompizar :D
hästen/kompis? Går inte att välja!
blogg.se/blogger? Blogg.se
hoppning/dressyr? Hoppning
tävling/träning?  Träning xD
manege/paddock? båda, beror på väder :\
galopp/trav? Galopp
familj/hästen? asså.. venne men det e ändå familjen .\
sommar/vår? Sommar
blå outfit/ röd outfit? Röd
:D

20dag knut dansas julen ut...

...fast inte hos oss! Gör ingen grejj av det utan stressar bara unfan allt. Varför ska man fira att julen är slut liksom? Man borde ju snarare sörja. Jag ÄLSKAR julen.
Det är bara så mysigt  med alla adventsljustakar och allt. Och det blir ju bara bättre om det är snö.

Håller just nu på med en svenskauppgift som ska vara klar tills på tisdag. Har skrivit 3 a4 papper idag och har nog bara tagit mig igenom en 4 del elr nåt -.-'

Idag ska mamma rida Abra. Hon är inte för tung elr så, bara lite lång. Så hon ba mig ha lektion med henne. HAHA. Pallar inte riktigt. Känner inte att jag är rätt person att ha lektion med någon, definitivt inte någon som är äldre än mig. heheh.

Lägger ksk upp lite fler Abra bilder sen
kram<3

Skåpsmöte

 Idag har vi haft skåpsmöte. Sjukt flummat då jag och Anna kände oss lite skyldiga på vissa punkter( dock inget dumt/ elakt, mer busigt)... Blev inte bättre av att mMangemakers "hade skrivit upp sig" och att det stog "pözz" ist för skåpsnumret.
Sedan så städade vi alla hela omklädningsrummet allihop. Torkade på alla rören, sopade, moppade, torkade uppe på skåpen, stälde in ett skoställ, tossor, städade duschen, toan, handfaten osv. När de andra gick till skötarmötet så skrubbade jag och Anna de fläckar på golvet man inte kan sopa, eller få bort med mopp. Det ser så fult ut när det är decimeter-stora fläckar liksom.
Så nu har ajrk typ värdens renaste omklädningsrum :D.(Y)


Stackars lilla Trassel har tratt och kan inte tvätta sig:( Gungar huvudet när hon går och desutom har hon ont och svårt att äta:( Kändes sjukt risky att hon skulle opereras fre 13..Sen red jag och efter det åkte jag och Anna till Docka och Nita. Borstade typ bara.Vilket är lättare sagt än gjort. Jag Nita och Anna Docka, as always. 
De var väldigt leriga men som tur var var den torkad. De har typ dreadlocks i manen och svansen så de e lite jobbigt att reda ut. Fast inte Docka då för hon har stubbman;).
Nitas svans är typ 1 meter lång och lita tjock så tog mig bara igenom halva, men lyckades göra en fläta i den.
Knoppade också manen, Knopparna blev stora som äpplen, haha jätte gulligt. Gjorde en i pannluggen också.
Det är nästan ett måste att fläta manen när den är så lång och tjock, om man tänker  borsta kroppen iaf.
Ryktade ganska ordentligt, då hon var väldigt dammig.
Nitas hovar är lika stora som mitt huvude haha.
känner mig bara lite tvungen att lägga upp denna på Abra också haha.
Hon e typ rädd/fascineraad av manege spegeln och har vart sen jag tog hem henne men här vågar hon iaf nosa på sin "kompis".Kladdkaka:D<3

Nu har jag och Anna bakat kladdkaka(Y). Den blev ganska tjock och kladdig. Perfekt! Bara det att vi satte in elvisparvisparna i diskmaskinen, så körde pappa den så det blev o vispa grädden för hand... Slutade med att pappa fick hjälpa oss... Vispade i en kvart men inget hände liksom....


På stallet gjorde jag led övningar i grimma ute. För ska inte ha bett för än det läkt.
Tänkte släppa henne i manegen men de va fullt i båda-.-
Hon var jätteduktig.
 
Är med Anna nu. Ska upp till stallet på förmiddagen imån för de e skåps möte.

Kram


Face- bloggar

Dissar fb-bloggar. Asså såna bloggar där dem gör inlägg som typ: Heeii, vart på stallet nu men hinner nt blogga bye.
Asså de e la typiska facbook uppdateringar så har man inget bättre att skriva vrf har man blogg dåe? Fett ointressant att läsa asså.

Vad tycker ni är kul att läsa? Gillar ni långa inlägg om ridpasset elr tycker ni att det är roligare med annat?
Vi kommer iaf fortsätta skriva om hästar då detta är en hästblogg, så det mesta handlar ju om hästar liksom.
Kommentera gärna om ni har åsikter elr synpunkter.
Sen ska Anna hem o sova över och vi ska baka kladdkaka:D blir ksk att sticka


Drogad häst och drogad katt=hungrig häst och hungrig katt

Idag när jag kom upp till Abra så hade hon blivit drogad några timmar tidigare när dem hade raspat hennes tänder, och av den anledningen inte fått mat. Så hon var gör hungrig. Visste inte vad dem gjort med henne så väntade ett tag med att ge henne maten för jag visste att mamma skulle komma.
Hon försökte ta sig ut och förbi dörren och skottkäran och lyckades välta havre hinken med mulen, stackarn. Så hon fick maten sen. Hon stog ju upp med lyft huvude och det var ju några timmar sedan hon blev drogad, så det var helt okej. Hon hade jätte vassa tänder och sår i munnen, så det var bra att vi fick tid så snabbt. Det var också bra att veterinären kom så vi slapp åka in till ale-kliniken.
Trassel( min ett hlav år gammla katt) ska steriliseras i morgon så hon får ingen mat på hela natten:( Så där e en till som kommer att vara hungrig.

Det har varit väldigt klart senaste dagarna så himlen var asfin! Så kände att jag var tvungen att gå ut och ta lite kort x).

Vinterhimmel


srry :PPP

orkade nt blogga igåt, men mitt TÄCKESSET HADE KOMMIITT YAAAYYY! det var ett svetttäcke i fleece, grått,roa o svartranddigt, en grimma i samma färger och ett grimskafft i samma färger ! <3333 älskar dem!<33 fick dem av anneli, de är sjukkt snögga! kmr bildbooom snart :PPPPP orkar nt ladda upp dammm nuu :P Igtår gjorde vi lite carlinerträning, kunde slå en varningstriangel mot en järngrej så det lät ashögt, ochgissa vem som inte bryr sig? FOLLOW OFC! min bebbeee<3 kan ju trava över presenning och gå förbi den oxxå :DDD och plastpåsar e nt så scary, ba lite nr de flyger XD  beesttaaaa bebiseen<333 Idag är vi ju nt i stallet, så jag har ba nördat howrse :P

byye orkar nt merra!

Hemkunskap

Sitter inne på spanska nu-.- Hann inte blogga på kvällen i går för vi skulle till XXL.
Kom hem halv 8 och då gick jag och la mig. HAHA! 3,5 h tidigare än vanligt typ hehe. Pallar inte att gå upp å tidigt så jag är jättetrött hela tiden, men fick sova ut nu iaf!;D
Igår blev Abra skodd. Satte i snösulor för säkerhets skull men känns inte riktigt som att det behövs... Det regnar ju bara hela tiden..

Nu har vi bytt från bild och musik till hemkunskap och slöjd, så om en halvtimme så ska vi ha hemkunskap:D nice asså(Y)

Vad tycker ni om den nya headern btw? kommentera gärna


Tretorn advanced

Min kompis Emmelie ska sälja sina bruna tretorn advanced i strlk 39, så jag ska fråga mammi om jag får köpa dem:DDDDDD
Skulle ju va aawsommigt asså! Älskar tretorn. Kmr nog ha kvar de gamla men venne säkert. Säljer jag dem kmr det iaf upp här. Men de e ju nt såå najz med bruna stövlar och bruna jw byxor.... så de e nog bra att ha kvar de gammla.
Har sv nu så kan nt blogga mer.:(

Btw så ska Wilma på http://wilmasfotodagbok.blogg.se/ fixa ny header till oss! Asgöllit!

Tävlingar

Heejj folk:D
Vi tänkte att vi snart skulle börja lotta ut lite grejjer här på bloggen. Dock bara häst grejjer.
Så vi undrar nu vad ni skulle tycka va kul att tävla om.
Jw- bralls ksk?
Kommentera gärna förslag på vad ni vill tävla om!<3
Mobba inte


Rasppa tänder

När jag tar i högersida på Abra så tar hon upp huvudet jätte högt, sänker ryggen, räcker ut tungan och typ snurrar tre varv innan man får nå jobb i henne. SÅ vi undrar om det bara är i ren protest och att hon är stel där, men i och med att hon inte gjort så sen i augusti då jag fick hömtade hem henne, så ska vi in till ale kliniken och se om dem behöver raspa tänderna.
Och som vanligt krånglar headern men hoppas att jag får det att funka på lunch-rasten sen.Vilkenfrisyr e mest nicce?


Snö!!!

Jaup snö var det. Vid kl. ett spamades hela fb med olika former av "det snöar". Jag och Anna blev asglada och planerade att tolka i omrgon om det håller sig, vilket det inte gjorde.
Vid halv sex när jag hade ridit färdigt så regnade det...-.-
Sa ju att jag skulle lägga upp en bild på schabraket men den jag la upp var ju inte den bästa, men här kmr ett litet "inlägg" om vad jag rider i för tillfället.

Träns: Brunt Jacson
Sadel: Brun dressyr Lewa Comet
Ridbyxor: Varierar mellan röda och blå.
Jacka: Marinblå som matchar till kanten på schabraket. Eller typ röd tröjja.:D
Stövlar: Börjes Jump... Mobba nt, gillar dem faktiskt!:D
Schabrak:HKM Pro Team Dressyr, rött.


Lindor: röda Jacson.Första galoppen

Chiaao :D  Nt bloggat på länge nu ;) Denna helgen komm gustaf, han skulle rida jaggs(jaguette) , så vi flummade runt ganska mkt och misstolkade ALLT ahahah :PpP Follow hade vila idag, men det SNÖADE det kom typ 0,5 cm kramsnö , YAAAYYY! fast nu regnar det :\ .  it suuckkks :ccc ehhmmm jaoo kan berätta lite om min första galopp nånsin på  follow.. Det var en solig dag nere på bondgårde, o lottie skulle hälpa majj me follow, så hon ledde mig o jag bara satt där o flöt med i henns rörelser , och lotiie smackade på hnnne och vi travade. Sen smaxkade lottie igen och hon tog sina första galoppsteg med mig på ryggen <3333 i love heer <3 men orka blogga mer hahah
 kramar

DET GÅR JU FKN NT ATT LADDA UPP BILDEER :(
bye, ciicccii

Ångest...

Omg har värsta ångesten angående headern... Vår blogg ser inte klok ut... Fick värsta atacken i går typ skrek slog i saker och sprang in  väggen i köket några ggr. Pappa och Mamma var inte så glada på mig då...
Så om någon kan erbjuda oss hjälp e jag sjukt tacksam!

Som tidigare nämnt så tömkörde jag idag. Det gick väldigt bra och fick lite jobb i henne i både trav och skritt i båda varven även om hon protesterade en del... Hhaha. Hon stack en gång oxå mahah.

Komentera om ni kan hjälpa oss på något sätt!<3


Tömkörning

Idagvar det upp kl 7 och släppa ut hästarna, alla utom Abra. Sen så tömkörde jag Abra. Det gick ganska bra. ska in te stan nu med familjen sry för dålig uppdatering....
//elin
HAHHAHA JAG KAN REDIGERA INLÄGG \\ CIICCI THA MEAN MAAAN

Skiftande header

Tänkte fixa en skiftande header, man får lixom mer plats för alla bilder då när det är två som har bloggen. Har inte frågat Cicci än, men den här headern är pinsamt ful så klarar nt av den mer hahah!
Detta är bilderna som kmr att vara med:
Vad tkr ni?


Alla har vi varit små^^

Ja vi har alla varit små. Här kmr lite bilder på mig som liten. De flästa är på ridskolehästarna då jag inte hittar så många kort på hästar jag hyrt/ varit medryttare på :(
Jag och Kaisr efter lektion <3
Jag första ggn jag red ut med farfar på Lasse. Och därmed första ggn jag hoppade ett dike, och inte något litet sådant...  Hhaha!x'D
Jag i miniformat och Filippa "in action".
Slädtur med storkusinerna och farfar ute på Nolby<3
Jag, Amanda och Balder<3 Balder var en liten B-ponny och inackordering hos farfar på Nolby<3
Mobba inte hjälmen xD.
 Stor-Linus och Lill-Elin<3
Gammal bild på Linus<333
Jag och Frasse som även han varit liten<3 Alla jennylundare vet nog att han nästan är helt vit nu:D.
 Yaaaay vad glad man kan se ut!!!:D. Inte tired at all lixome:D.
Även Linus har varit liten. 3 år:D Farfar som visar upp hnm:D.
Karin oxå! En av min bästa vänner och fodervärd till Abras bror, Arrow:D www.hasttjejerna.blogspot.com


Caribbean blue outfit

Asså färgen caribbean blue är så sjukt snygg!
Så här kmr en liten outfit i den färgen och allroudryttare som jag är ( vet, det låter oproffsigt), lägger jag upp både en hopp och en dressyr outfit iden färgen:D.

Scabrak från BR
Benlindor, BR
Sen så skulle jag lägga upp en bild på en matchande piké, oxå från BR i caribbean blue, men enda bilden jag hittade var på en tjej som red som lagt upp den på sin blogg och så, så kände nt att jag kunde ta den.Schabrak Kingsland
+ blåa HV polo benskydd, men bilden var copyright märkt
Piké från HV POLO (om man nu råkat missa den stora texten på tröjjan...)


Blev bara små outfits, Skulle man ha fler grejjer i den färgen samtidigt skulle det bli för mkt. :D
Flummddaaaag :PP

Japp, idag drog vi till stalleyt vid 11, typ, och fattade att det var röd dag o vi skulle komma dit vid 9 XPP MEn vi mockade hos gorgeous, trass, follow , diosa o tjalien, seeen hämtade vi follow å gorgeous o körde lite frihetsdressyr med dem, sen fodrade vi där nere :) seeen så tog vi in heestarna , och eftersom vi hade släppt ut follow o gucci innan så fick vi ta in dem oxå igen :p , fast d¨å skulle mallz rida trass :) Ajjaaa, vi borstade ( follow igen :P) ochhh sen red vi med elin ;) faasst de va så hårt i paddockene så jag bara skrittade, (hon har nnt skor ) Men mallan travade o tog en galopp .. Cero har ju skor så det går ju bättre för hnm :] Men sen gick vi in med dem, oo pyssslade om deem å gjorde allt ._.  Efter det drog vi hem till elin, och flummade lite :PP SEn komm gurra å vi flummade lite til , ahah;)) orkar nt skriva mer ;)
bandolerooo :DD världens gozzigaste hingzt ;P
BYEEE :D

Skrubba, skrubba

Dagen idag började med något riktigt hemskt. Men det är inget jag kmr att ta upp på bloggen.

Sedan åkte jagg och Anna upp till stallet och skurade på väggarna iden nya boxen, så nu är dem riktigt fina!
Sedan mockade jag och red. Ridaningen gick väldigt bra idag även om jag nte red så länge. Hon var mjuk och fin och ganska pigg och trampade på bra i galoppen.
Sen så kollade jag på när Anna red lektion och sedan åkte vi hem.
I bilen satt jag och Anna och käkade äppelkakan som vi inte åt på stallet, med grädde och varsin festis. Nomnomnom.
Sen släppte vi henne hos sig och jag och pappa åkte vidare hem till mig och åt.
Så nu sitteer jag här medans reten av familjen bastar haha.
De har städat hela dagen för att få basta. Ksk inte bara våran familj som använder bastun som förvaring?
Där inne hittade vi flera av pappas gamla rosetter, plakat och så så tänkte fixa i vårat stallrum nån dag och flytta  ner alla såna grejjer dit ner och sätta upp snören att hänga rossetterna på och nån typ av hylla:D

Här kmr lite blandade bilder, bla på min röda uotfit jag fick i julkappsom jag lovade att lägga ut kort på ;D
Schnugging!
början på väggen jag och Anna tänkte göra i skåpet. Dock inte färdig på bildden som ni ser....
Ren och fin Docka :D<3
Nita<3


Boxbyte

Idag har vi mockat ut all halmpellets, skrubbat väggarna, flyttat alla grejjer och kalkat boxen snett emot.
För idag så skulle vi byta box med Antonia, då öppningen till boxen var mkt högre i min gamla box än i Antonias gamla, och Antonia är rätt stor, iaf hög, och har slått i huvudet massa ggr och vill nt gå in och så. Så vi bytte.
Stallet är byggt med ena sidan mot manegen, vilket gör att dem hästarna inte har fönster, men de kan iaf titta ut i gången. Så vi fick byta till en fönsterbox! Tror det blir jättebra faktiskt, bara hon trivs.
Kan ksk hända att massa av dem barnen som rider lektion kmr och vill klappa och så, och Abra gillar nt när det kmr massa o ska kela som hon inte känner.
Men det blir nog jättebra! Känner att det var väldigt länge sedan både hiss och diss och outfits så det får komma i veckan!
Och ber igen, kommentera gärna bilderna på Docka och Nita!

Sista dagen på hoppkursen

Idag var sista dagen på hoppkursen. Den var bara i 2 dagar.
Det gick verkligen jättebra! När vi var  klara med uppvärmningen och markarbetet och övergick till hoppningen, så började vi med enstaka hinder och linjer. Sedan byggde vi på allt eftersom tills det blev en hel bana, typ som på Claesträningarna. Efter det hoppade vi en annan bana och höll på i en och en halv timme sammanlagt.
Idag var första ggn någonsin som Abra vägrade med mig, vad jag kmr ihåg iaf.
Det var på ett litet väldigt lågt hinder (typ 70cm) med en grejj under, men bommarna var bara hälften så långa som vanliga bommar så hindret var väldigt smalt vilket hon antagligen tyckte var lite konstigt men förutom den enda ggn så flöt det på riktigt bra! Red med sporrar idag oxå vilket kan vara en anleding....
Valentina var ganska seg till en början, men då jag inte hade orkat hämta mina och lånade Annas, så fick Anna låna Karins sporrar. Skulle tippa på att de var mellan 3,5 till 4,5 cm långa ungefär.
När Vallis går lektion är det inte jättemånga som rder henne med varken sporrar eller spö då hon brukar bli lite tossig, och de som gör det har såna där små runda sporrar. Men trots det så gick det jättebra iaf:D.
Sen åt vi lunch på stan med Annas mamma och lillasyster. Var ganska pinsamt för precis efter att vi bestält slänger Louisr (lillasystern) ur sig "Maten är klar snart va? För dem här två är jättehungriga och har inte ätit sen 7 imorse!"..... hahah
Sen Cykladde vi iväg till Docka och Nita.
Vill ju inte ha våra "vanliga" ridkläder där i och med att det stinker så även utanför ladugården så vi tog de vi hitta. Vilket inte var särskilt mycket för vi har våra kläder på stallet...
Min outfit blev ett par ridtermobyxor i storlek 140 elr nåt, som precis räkte nedanför stövelskaftet på de aldeles förstora gummistövlarna jag hade, min färjestads tröja (som är stor och bylsig), och en aldeles förliten 152 jacka som var ganska tight utan på min hoodie och satt åt överallt.
Sjukt glad att ingen utom alfred och hästarna såg oss, skulle ALDRIG   åka upp sån till jennylund!!!hahah
Hästarna hade stått inne idag pga blåsten, så även om dem var väldigt leriga, de sjunker ned till magen i hagen för det är så blött, så var det torra och det var relativt lätt att borsta bort.
När vi var klara där var det kolsvart ute och blåste jättemkt och cykellamporna fungerade inte!
Så vi fick cykla hem i kolmörker genom skogen, och med vinden som hotade att blåsa av oss från den lilla grusvägen vi cyklade på när vi cyklade över gärderna, inte allt för trevligt. Destå trevligare var det att duscha av sig all ladugårds lukt därhemma. hehe :D
Tycär så blir det inga inlägg idag....
O ba så alla vet, har tänkt göra ett inlägg om det sedan i lördags men har nt haft tiden, man får tävla med logga fram tils år 2014 då märkena har hunnit ändra på sina varor. Bla pga att en 13 flicka överklagade:D

tjallojz XD

halojjjj ! Gott nytt år , btw :D tog ut gorgeous i ridhuset idag, helt sppeeeeeeddddddaadddd! haahaha jag släppte henne, hon rusa runt och bockade megamkt! haha!så söt ee hon :P Rengjorde follows krubba och vattenkopp, men hon doppar mulen där i så fort hon smutsat ner den XP så den blev ju skitig direkt igen :P de som tog in tappade cero, så han busade ju runt lite, .. XP jag orkar nt blogga nuu hhah <3
dee ska va gif bild...
xp


Förstadagen på hoppkursen:D

Idag var första dagen på hoppkursen som jag och Anna var med på. Anna har ingen egen häst men är där uppe ganska mkt så hon fick låna Valentina, hennes favorit av lektionshästarna.
När vi skulle hämta Vallis  i hagen så kollade alla ponnyerna upp så fort man kom inom synhåll och sedan kom allihopa emot en från olika håll och typ skulle hälsa hahah sceary ^^(fast ne) :D. Men gick ganska fort att ta ut Vallis iaf även om dem andra oxå ville in heeheh...
Själva hoppningen gick ganska bra. Fast Abra ville inte svara varken fram eller bak då jag ville det, altså gick förlångsamt och tog inte dem framåtdrivande hjälperna, men sedan när hon skulle stanna ville hon inte det heller....
Hon småstack tre ggr men fick tag på henne direkt alla gångerna. Sjukt störande! Men det gick ganska bra ändå.
För Anna och Vallis gick det oxå jättebra!
 Har tyvär inga kort men en 2h lång film om nån är intresserad hahah!

Bilderna och inlägget igår om Docka och Nita var skrivet av mig även om jag glömde skriva det heheh. Komentera gärna vad ni tyckte om bilderna, och vilken som ni tyckte mest om. Har så många bilder på dom att det nästan inte går att räkna så om ni är intresserade är det inga problem att lägga upp några till ;)

Docka och Nita

Idag har jag och Anna varit hos Docka och Nita:D Därefter åkte vi till Abra och grejjade o jag red lektion, WE awsomme.
Docka är ett 13årigt fjording sto som är jättegullig med sin troppformade pannlugg, och Nita är en 10årig ardenner. Dem rids inte nu men är inridna och Nita är även inkörd. När vi är där longerar vi, borstar och nån gång shampoonerade vi då dem inta borstas så ofta annars och har massa ingrodd lera och smuts, misstolka inte det som att han inte tar han om dem på bästa sätt, men är inte där så mycket nu då jag har egen. Vi var mest där förra vintern, våren och sommaren då vi var "hästlösa". Dvs hade medryttarhäst två dar och red på ridskola två dar i veckan. Men är där så ofta vi kan. Här kmr lite bilder på dem.
Alla bilder utom den första är tagna av Anna och det är inte tillåtet att kopiera!
Älskar bilden skulle typ bli awsöme, header om Dockis o Nitis hade blogg...


Pinsamt att gå i gummistövlar asså... fuuuult! Skulle dock aldrig göra det uppe hos Abra...
Före shampoonering...@ Annas

Nu är jag då hemma hos finaste,bästaste Anna och ska oxå sova över här.
Dagen började med att jag åt frukost kl.12, packade städade min tröjj-låda, åt lunch kl.1 då mina föräldrar och min bror gick upp tidigare, och sedan åkte jag till stallet mockade osv. Abra var väldigt tittig i början när vi skrittade ut och det höll i sig inne i manegen. Men som tur var red Liz därinne och fick en liten lektion av henne.
Kändes skönt att jag red igenom henne ordentligt idag. Annars hade jag förmodligen flugit på tisdag som är första dagen på hoppkursen jag ska vara med på heheh. Kursen är tis-ons och ska vara med med Anna på Vallis, Moa o Candy, Therese och Ascenti, Molly och Millie mfl.
Imån så ska jag och Anna gå till Docka och Nita och grejjsa lite med dem:D
Gött och bli kliad? Kortet är taget med pappas Nokia och är därför nt av bästa kvallite

RSS 2.0