Ridning med Anna<3

Både igår och i fredags red jag tillsammans med Anna:D. I fredags red vi dressyrprogram med Emma C och Shelly på hoppbanan och vi gick också över vattenmattan några gånger i både trav, skritt och Emma även i galopp. Det gick ganska bra och vi skrittade ut både före och efter och Shelly var taggad som vanligt xD.
Fint kort taget av mig från ryggen XD^^

I morse red vi ut tillsammans. Vi red nedför båtmansliden och bort på vägen därnere. Det blåste rätt mycket och när vi hade gärden/ hagar på båda sidor trodde jag nästan att vi skulle blåsa bort! Men hästarna var coola och jag tror att framförallt Vallis som är ridskolehäst tyckte att det vart riktigt roligt att få komma ut på riktigt!
Trots att hon inte går ute särskilt mycket annars var hon rätt lugn, men när vi galopperade på tillbaka vägen var det så kul att hon var påväg att dra ut på gärdet med Anna hahah!
Jag är sjukt nöjd med Abra, hon visade inget täcken på att vilja sticka eller bråka ens i galoppen även fast jag red först:D
Vi var ute i ungefär en timma och galopperade än del, men tog det ändå relativt lugnt.


Tycker att denna bilden är lite rolig när de står och kollar bårt ifrån varandra:D


 Anna och Vallis:D
Efteråt så var det "Vi i stallet" teori som jag och Anna höll i, och därefter så kom min moster och mina kusiner och min mormor och firade mig lite och vi käka rulltårta (a):D

Det var la allt för nu kram på er:D<3Ridningen för Claes igår:D

Igår jobbade vi med galopperna. Till hjälp hade vi bommar, upphöjda till typ 20-60cm ungefär, och gjorde olika övningar då vi kortade och längde galoppen.
Detta är två av övningarna vi gjorde:

(22m)
(15m)
I andra övningen skulle vi komma i en så jämn galopp som möjligt över först den första bommen som var upphöjd till kanske 30cm eller något, markbommen och sedan en bom på 60-65cm eller något.
Sedan red vi i kort galopp, vilket är bra för mig då jag brukar tappa henne lite mellan hindrena då hon kan bli väldigt lång. När det satt så ökade vi galoppen och red på ett galoppsprång mindre.

Vi gjorde andra galoppövningar med bommar också men ritade bara upp två.

Tycker denna gruppen är bra, för de hoppar aldrig där, vilket jag gör för pappa på helgerna, träningar och i min andra grupp, utan har bommar varje gång, men aldrig hinder.


Jauu, det var väl min update för dagen, sedan blir det ridning med Anna och sen ska hon sova hos mig.

Hörs sen kram!<3

USCH vad arg jag bliir!

Jag hade suttit här och skrivit ett helt aslångt inlägg jättestolt sen btw, och så klickar jag på spara och publicera, och så kommer jag till blogg.se startsidan och självklart är inlägget inte sparat. Så dum i huvudet jag är som inte sparade innan jag får ryyyyyyyyyyyck!

Ville bara ta ut min ilska här, nu vet ni puss och kram!

Here we goes!

Asäööme news här! I måndags blev det bestämt att Anna ska ha Vallis några dagar i veckan. Äntligen har hon också en häst så vi kan rida ut tillsammans!:D. Idag ska jag rida för Claes och jag tror, men vet inte säkert, att hon skulle rida med, och i morgon ska vi rida ut och plugga program:D
Känns jätteroligt att vi äntligen ska  ha varsin häst så vi kan rida tillsammans utan att en av oss ska behöva gå :D<3

På söndag är det programridning, jag ska rida LB och Anna LC. Jag hoppas att det blir en del nice pics efter det, jag ska visa mamma vilka inställningar hon ska ha. Vilka inställningar brukar ni fota med?

kram Elin


BilderDessa bilder tog jag igår när vi var ute på promenad, mer än så blev det inte för än mobilen la av xD.

Kram på er!<3

14 år idag:D

Idag blev jag 14år wihoo:D Eller ja, big deal egentligen, m an är ju ändå samma människa liksom, jag blev ju inte ett år äldre på en dag precis xD, bara en dag äldre än igår men med en annan siffra efter ettan.
I present har jag, bland annat fått en HV- polo Piké, en mountainhorse tjocktröja, vita schockemöhle lindor och en ny ridväst som till skillnad från den jag hade innan inte ser ut som ett kylskåp. Fick ha 12 years i storlek bara för att jag är så liten xD storlek 14 satt som ett tält på mig!
I skolan hade vi "Earth Day" idag. Då gick vi till olika stationer och pratade om miljö och sånt(därav den dåliga uppdateringen).
Sedan åkte jag upp till stallet och mockade åt Abra och Candy, samt gjorde deras höpåsar och Abras kraft. Sedan så gick jag ut på en liten promenad med henne. Jättemysigt! Hon är verkligen goaste hästen i heeeeeeeeeela världen!
Sen åkte jag hem, hade lite mys med da family och hoppade studsmatta.
Det är la typ vad jag har gjort idag.

Kram på er!


Here comes da biff.....

....eller inte hahah. På mötet i lördags så sa jag att jag kunde vara ansvarig för "kom i form med US", vilket jag uppfattar som att jag ska ta med mig ut en grupp trevligt folk en gång i veckan och springa eller träna på annat sätt. Jättekul verkligen tycker jag! Det är bara ett problem: jag ser ut som en vsträckgubbe och är ungefär lika stark som en också skulle jag tro. Kondisen är nog helt okej och benen med, men magen och armarna. Hahah de är nog inte ens värda att snacka om! Så nu, innan jag ska hålla i detdär, så ska jag träna så jag blir stark och uthållig! Det ger mig säkert fördelar i ridningen också:).
Så här ungefär har jag tänkt mig att mitt träningsschema ska se ut:

Situps, plankan armhävningar, rygglyft m.m. ca.5 dagar i veckan, springning tredagar i veckan, om jag hinner, och massa ridningo och lite stutsmatta ofc;)

för både min och Abras skull ska jag också försöka ha ett bestämt träningsschema för oss typ såhär:

Måndag: Ridning för Liz
Tisdag: Vila
Onsdag: Anna
Tordag: Ridning för Claes eller mark/ hopparbete
Fredag- lördag- söndag får nog bli lite som de blir. Jag vill gärna rida ut en gång i veckan i alla fall, och jag passar gärna in det med när Ronja rider eller nu när Anna ska ha Valentina några dagar i veckan.
Annars är det dressyr som gäller, gärna på gärdena sen när det torkar upp lite, annars på hoppbanan eller padocken. Sen kanske Claesträningarna på söndagarna så vi får hoppa lite också.

det var allt för oss nu kram<3

Tömkörning badning och US-möte

Har inte kunnat blogga något i helgen så här kommer en kort resumé av helgen:

I lördags var jag på sadelkammarn och provade väst och kollade in de snygga grejorna. Sedan åkte vi till trehästar där vi lånde med oss tre dresyrsadlar som vi trodde skulle passsa, sedan åkte vi till my one och kollade lite. Sedan så red jag en sväng i en av de nya salarna som faktiskt passade rätt bra, gjorde lite ökningar skänkelvikningar förvänd galopp m.m. Sen så skickade jag upp mamma på Abra för jag och Moa har nämligen bestämt att hon ska vara med i en lagtävling i hoppning å då måste vi ju träna henne också!
På lördag kväll (4-22.30) var det US-möte men vi åt och spelade spel och så också och det var jättekul.
På söndagen var pappa uppe och bygde sarg till lilla manegen från kl.8 till kvart i sju eller något. Jag kom upp först lite senare och då schampoonerade jag henne och när hon hade torkat så tömkörde jag. Jag har inte kört så där jättemycket innan men en del och kan lite i alla fall, men det hade kanske bra att ha någon mer erfaren med när jag gjorde det. Pappa kom och tittade till mig några gånger så helt själv var jag inte. Men det gick ändå rätt så bra och hon sökte sig framåt-nedåt och jag hade henne i en rätt bra form även om det inte varade hela tiden x).
Det är väl allt som hänt under denna helgen.
Kram på er!<3


Premiärridning i T-Shirt och Uteritt med Ronja och Emma

Oj vad varmt det har vart idag! Klarblå himmel och typ 17°C eller något, och då känner man ju sig nästan tvungen att rida ut!
Så jag red ut med Ronja, Silver, Emma och Shelly. Det var jätteroligt och vi hade görkul!
Vi hade tänkt att rida på gärdena men när vi kom dit så var det fortfarande för blött så vi höll oss på grusstigen.
Shelly var jättepigg och typ sprang lite i sedled och gick in i oss andra hahah, men Abra höll sig faktiskt lugn hela tiden! Det var bara när vi galopperade på en lång sträcka som hon blev lite pigg, och jag kände att jag kanske inte hade 100% kontroll, men det var jätteroligt ändå! Sedan red vi till en bäck och de nosade på vattnet fast Abra var typ på väg i och tänkte rulla sig eller nåt så vi gick därifrån sen;).
Efteråt red vi på hoppbanan och Emma hoppade några hinder, det var jätteroligt!
Här kommer vi galoppandes;)Hinner inte lägga upp fler nu, utan lägger upp dem i morgon:D.

Kram<3

På volten

igår jobbade jag follow på volten, o hon gick super :3 busade lite , menn men :) jobbade henne mesti traven, och ah. WhoopWooop, hon gick ner i form o trampade ordentligt under sig (Y) min lilla awesöma,duktiga,fantastico,pro,söta,gulliga heeeeeest! :DD Funderar faktiskt på att åka iväg på programridningen i stenugsund, (ojoj va ja stava fail, men orkar nt rätta haha) jag blir asglad om jag får över 50 % haha! :P

Hoppning igår

Igår hoppade jag på hoppbanan. Det var inte ett enda moln vad jag minns och görskönt ute.
Hoppade bara enstaka hinder, för jag hade inte pappa med mig och mamma kan inte avstånden.
I början gick det helt okej och jag hoppade några hinder, sedan stack hon en hela långsida och sen var energin som bortblåst. Gick typ i undertempo hela tiden och hon ville inte jobba under sig i galoppen och drog upp huvudet ibland-.-.   Att det gick så långsamt gjorde att det blev en hel del längdhopp hahah. Hon var nog lite mör efter att ha stått ute i hagen och solat all day.
Idag blir det dressyr eller uteritt beroende på om någon vill rida ut eller inte haha, mamma har med systemkameran så man kan ju hoppas på lite nice pics:D

Kram på er<3

Mitt schema är paj

Hahah jag och schema-.- Så här såg det ut först:

Måndag: lektion
Tisdag: Vila
Onsdag: Anna har henne
Torsdag: Dressyr, fokus på form och stadighet. Claes lektion, Hoppning i bästa vädret!
Fredag: uteritt
Lördag: Tömkörning
Söndag: Bada+ Dressyr

Men sem så blev jag så sjukt sugen på att träna för Claes+ att jag behövde det, så då hade jag ändrat torsdagen, men sen när jag kom upp igår så såg jag att det stod hinder uppställda på hoppbanan och då kunde jag självklart inte låta bli att passa på. Sen så var det underbart väder också så jag hade liksom inget val. Hahha så länge höll det!
Helgen ser fortfarande lite oklar ut för rida ut vill jag helst göra med Ronja eller någon annan kul människa, palla rida själv hahah.
Då blir det nog ned för båtmansliden och sedan bort längs dem ridvägarna. Det är SÅ FINT DÄR:D<3

hahah dålig uppdate kanske mer kommer senare, har NO nu nämligen...

Kram

Pinsamt...

Jag har en massa dumma saker för mig, typ tvångstankar och sånt, och igår när jag var påväg hem från gitarren ser jag en bil och tänker att om jag kollar på den en gång till kommer jag att dö. Så jag går där och stirrar ner på mina svart/vita Converse och hoppas att jag snart kommer vara förbi, men det är så jobbigt att gå och bara stirra ned så jag blev lite yr och om jag inte tittade åt något annat håll fort så skulle jag säkert råka kolla upp på bilen. Så jag kollar åt andra hållet där det är en vägg men tyvär så vart det fönster där så om jag skulle kolla upp på dem så skulle jag kanske se bilen! Det är tomt på gatan så dum som jag är beslutar jag mig för att det enklaste är att blunda så jag går och blundar och ser antagligen ut som en idiot. Sedan hör jag fotsteg och en tant kommer gående emot mig. Jag slår upp ögonen och ser att hon stirrar jättekonstigt på mig.
Jag rodnar så kraftigt att jag börjar skratta vilket inte g ör det hela bättre i och med att hon verkade tro att jag skrattade åt henne....

Usch vad dum jag kände mig!


Har ni tvångstankar/ gör pinsama saker ibland?


som i en dröm!<3

follow ja. hon gick som en dröm idag.
*försökte inte ens bocka
*gick ner i form
*lydde minsta vink
*var allmänt härlig!
asså.gud.
jag äslkar henne!
blev ett pass i paddocken med lottiee och trassel. Stallet var ganska tomt, och hände inte så mkt mer.

ps, lite frågor ^^
Har du häst?
Medryttare?
Fodervärd?
ridvana i antal år?
favvoras?
ridskola?
vad tycker du om spö\sporrar?hehe. måste fråga lite ^^
kram, cicci ^^

Utförsäljning på Sadelkammar'n

Nu rensar de inför vårens  nyheter och har 30% på allt utom sadlar, foder och begagnat så nu får ni passa på!
De har massa kul grejer där av bra kvalitet!
För mer info: http://www.sadelkammarn.se/?page_id=433

Carolinerträning :)

I går var det carolinerträning, och vad carolinerna är för ngt kan ni läsa om på carolinernas hemsida ^^
http://carolinerna.se/kavalleri.html den delen hålelr vi på med :) På bilden är det Zeb(snela fina hingstisen ;P), och kan inte se vem hästen bakom är ;)
ni får mobba mig haha xD gucci är såpass oerfaren, så vi har ledare på henne :P Kolla på kalibra, de ser ut som hon typ dansar haha xD
trololol :P
NANANANANA :P
Kiam goes SWWAAAG xDja, det är jag som står där bak.... Mobb. Jag hatar den kjolen, den typ åkte ner hela tiden haha! x)
Aja, igår då.. Follow va värsta pro, hon brydde sig inte om nånting :D Sjukt ägigt :) aja, lottie ledde dream där en stund, hon va megaduktig :)
Sen, tog vi in Cheyanne. Han har aldrig vart me förr, aldrig typ sett fanor, så mkt rök och hört trummorna . Men han bara hoppade runt lite i början, sen slutade han bry sig! :Dsnacka om AWESÖME hät :)
Follow har typ förvanlats över en natt, helt plötsligt skärpte hon sig ordentligt, hon bockar inte, biter inte, bråkar inte i allmännhet och är helt enkelt en liten ängeel :)
Kramizar,
Cicci :D

Pluggar program

Just nu sitter jag på ett kallt golv utanför ett klassrum och pluggar program tillsammans med Cissi.
Cissi får nu åka iväg med Follow (typ tävling och träning) om jag har fattat rätt, och första April så är det programridning igen och jag tror att hon lätt kan vara med på LC:1 och att det kan vara en bra första grej i och med att det inte är tävling och sedan så får man juj se exakt vad det är man behöver träna på plus att man efteråt kanske till och med kan få några tips av dommaren! Sketbra!
Jag ska vara med på LB:1 så det håller jag på att plugga in nu, för även om jag har ridit det så är mitt minne kort och jag kommer inte ihåg det hahah! Men LC:! och LA:1 kan jag, bara det att jag inte känner mig redo att rida LA inför folk än hahah.
En annan rolig sak än själva programridningen är att jag och Cissi kommer vara at the same place, same time MED HÄSTAR!:D Sketnice!

Kram på er!:D


Programridning 18/3-12

Japp, då var dagens programridning avklarad:D
Direkt när jag kom upp satte jag igång med knopparna-vilket inte var det lättaste med Abras man precis xD Det tock väldigt lång tid och ändå blev de inte särskilt snygga, men i och med att jag ville visa halsen kunde jag inte ta ur dem för hon har så lång man och det fanns inte en chans att jag skulle hinna göra något annat så det fick gå med dem haha.
Själva ridningen gick väldigt bra. Hon stack en gång inne på framridningen och jag hoppas att jag inte störde någon av de andra där inne.
Väl inne på banan vart Abra jätteduktig och hon skötte sig jättebra. Jag red henne i en ganksa låg form för jag ville inte krulla ihop henne för mycket eller vad man ska säga, för ibland kan hon börja bråka och streta emot när det blir jobbigt, så då var det bättre att rida i en låg form och en ritt utan bråk tänkte jag:D
Vi fick ihop 68,6% vilket jag är väldigt nöjd med.
Red med "den jobbiga sadeln" idag. Jag kallar den så för att den är för stor för mig och för att jag inte sitter så bra i den. Det var lite ovant nu efter en hel del ridning i olika dressyrsadlar vi har provat och när jag kollade ppå bilderna efteråt såg jag att var framåtlutad under ritten, vilket syns betydligt mycket tydligare nu än när jag rider i de bylsiga tjocktröjor och hoodies jag annars rider i, plus att jag red utan väst idag, men nu vet jag vad jag har att jobba på!:) trots det fick jag en sjua på sitsen, även om jag själv är rätt missnöjd med sitsen, men med helheten eller vad man ska säga är jag väldigt nöjd. Jag fick en 8 på mina fattningar vilket jag är väldigt nöjd över, för förra gången ville hon inte fatta galopp två gånger, och jag fick -4poäng för det. Det kan ha vart för att jag red fram längre så att hon var trött och så red jag fram ute då så hon blev seg när hon kom in i manegen, vilket hon inte blev idag i och med att jag red fram inne.
Efteråt skrittade jag knatterundan med mamma och Emma Cappelen.
Sedan drog jag igång med evighetsprojektet att ta ur Abras knoppar. Hade flätat hela vägen ned på alla knoppar, så det var väldigt tunnt och svårt att få upp längst ned.
Sedan var manen aldeles krullig och hon såg jättegulli ut!<3
hahah:D

Lite bilder från dagen:D
Vackert face^^:SDagens bästa ritt reds av Moa Lord på Cayman med 77,(nånting)% och det gick jättebra de UTKLASSADE!<3 Jättebra såg det ut det var bara.... HELT AWSÖÖÖM!


Kram

On da way

Hej! Just nu sitter i bilen påväg till programridningen på jennylund. Allt är putsat och kläderna nytvättade dessvärre har krympt i benen, men det spelar ju ingen roll, bara de når nedanför stövelskaftet xD när jag kommer upp har jag ungefär två timmar på mig att rykta, knoppa och rida fram så jag hoppas att jag hinner :/ Abras man är inte den lättaste att knoppa precis x) Mamma kommer upp och tar kort när jag rider så jag hoppas det blir några jag kan lägga upp Kram

HV Polo Piké

Om ungefär en vecka fyller jag år och igår fick jag en tidig present av farmor och farfar som innehöll en rosa hv-polo piké!:D Jag blev såklart jätteglad och är sjukt nöjd med den. Den är jätteskön och har bra passform och desutom passar den jättebra tillsammans med mina bruna whitaker ridbyxor:D
I och med att min kavaj är typ tio centimet för kort i ärmarna(den är till salu btw) så ska jag rida med pikén och en brun V-ringad tröja på programridningen i morgon. Tycker broderierna på ser sjukt proffsiga ut och att man fick med ett matchande gummiarmband gör ju inte saken värre precis.
Altså är detta en tröja jag varmt rekomenderar och det finns bara possitivt att säga om den:D
 Min är inte lika lila utan mer "baby-rosa" men hittade ingen bild på den;)

Kram Elin


Uteritt med Ronja:D

Igår red jag ut ed Ronja och Silver. Känner att jag börjar komma lite efter och uppdaterar en dag efter hela tiden bara för att jag inte har hunnit blogga de senaste kvällarna xD men i alla fall: Igår red jag ut med Ronja S och Silver, det var jätteroligt att rida ut med en ponny som har någorlunda mer samma tempo som Abra haha( när jag rider ut med pappa och Candy går jag typ 20m bakom hela tiden) och som man samtidigt kunde gå in i baken på när jag behövde en stoppkloss;) Nä men det var jätteroligt att Ronja var med ut haha. Vi red bort längs ridstigen i cirka en timme skulle jag tro och hästarna var pigga och glada:D. Abra gjorde någon typ av konstiga hopp för allt möjligt som jag inte såg, hon typ gick helt vanligt och sedan bara hoppade hon asweird haha.
När vi skulle galoppera bockade hon när jag la på skänkeln och småstack efteråt och hennes huvud var nästan på min nivå hela galoppsträckan och hon galopperade i sidled HAHA gosan<3 Silver var i alla fall väldigt lugn även om ghan var framåt och trygg att vara ute med och jag tror att alla fyra tyckte att det var jättekul:D

Förlåt för otroligt dåligt formulerad text (känner att den lika gärna kunde vara skriven av en åtta-åring) men skriver den lite under stress.

Ha det så bra alla:D

kram Elin


Cissi @ ajrk igen:D

Igår så vart Cissi med upp till Jennylund igen! Var ett tag sen nu, sist var det massa snö ju!
Systemkameran hängde med, men det vart så kallt om fingrarna så det blev inte mycket till kort xD
Jag fick prova Kattas dressyrsadel som hon kanske skulle sälja, men den passade inte särskilt bra på Abra även om det var en model som jag tyckte var väldigt skön att rida i.
Samtidigt som  jag provred sadeln fick jag en lektion av Katta vilket var väldigt uppskattat:) Hon är jätteduktig. Sedan red jag lite program men det gick inte särskilt bra vilket säkert berodde på att jag vart så trött och sedan så kanske ingen av oss hade en jättebra dag.
Men i slutet när jag ökade traven på diagonalen gick det ia alla fall sjukt bra och jag är jättenöjd med det ialla fall.
I dag ska hon bara få gå ut i skogen nu när jag har suttit och nött massa program och så med henne.
Lite roligt ska det ju vara för henne också!

Kram

Fet hiss

Jag är fett in love med Charles wellington classic och JW hjälmen vilket är mitt nästa "sparmål" haha.
De är så grymt snygga och ser så otroligt sköna ut!

Wellington Classic


Ridhjälmar - Wellington Classic Ridhjälm från Charles Owen
Wellington Classic är en ventilerad lågprofilshjälm med sammet. Vadderad bak i nacken och med naturfärgat mjukt läderhakband.
Denna sammetshjälm har tagits fram med jaktryttaren som förebild och har ett bredare brätte som skyddar mot solljus. Täckt med traditionell sammet ger den fyrkantiga skärmen ett slankare utseende. Vadderingen i nacken ger en känsla av säkerhet och en hjälm som är djupare utan att det medför risk för nackskador.


Whitaker ridhjälm från Charles Owen
Ridhjälmar - Whitaker ridhjälm från Charles Owen

Klassiska sammetshjälm med svettabsorberande Cool-max innertyg som har en låg profil och passar alla åldrar och dicipliner. Med autografen från John Whitaker i nacken.
Finns i marin och svart.

Bild och text lånad från: www.chevalridsport.se

Emelie red :D

Igår red emelie follow, det gick hur bra som helst :D Hon ska oxå ha henne idag, då jag ska ha trassel en dag ^^ lite roligt att få omväxling :) Hon ska ha henne på påskhelgen oxå, då åker jag till landet ^^ Hon är brunstig nue(follow asså , inte emy xD) så hon går runt och surar, hon blir sån dåe C: och så bet hon mi i armen haha, liten krokodil x)
lite emy facts:
blogg? jaaao, kommer nt ihåg va den heter ^^
hässt? rider mkt på stall veneröd
Emelie är sneel och beest och ah ;) haha normalt jag skirver då...
kan nt stava heller ._.
nu ska jag redigera lite pics, så får vi se om jag kan skriva bättre senare ^^

PS.
vad tycker ni om spö?

Program träning

Idag när jag åkte upp till stallet så satt jag och läste lite bloggar, as always, och jag kom in på en blogg som ägs av en tjej som tävlar fälttävlan, och i helgen hade hon vart på dressyrtävling då hon red L:B och L:A och så skrev hon vad hon hade fått för poääng och kommentar på varje rörelse och jag blev v erkligen inspirerad!
Så jag skummade igenom L:A programmet så jag visste vilka rörelser som var med och vart de skulle utföras.
När jag kom upp mockade jag åt Abra och Candy, både boxarna och deras hage, gjorde deras påsar samt Abras kraft för jag vet inte riktigt vad Candy ska ha. Sedan spolade jag Abras ben, det var inte lika svullet idag och om jag inte sa det igår så är detta något som bara mår bra av att hon rör på sig.
Sen så gjorde jag i ordning och red. Jag lindade bara fram idag i och med att hon har de här små såren bak så att det skulle få "lufta".
Vi red på hoppbanan både jag och pappa. När hon väl var igång red jag vad jag kom ihåg av L:A programet och jag är riktigt nöjd! Skänkelvikningarna satt som en smäck och jag är även väldigt nöjd med galoppvolterna.
Mellantraven på diagonalen gick helt okej men aldeles för lite tryck och jag fick inte det där sprättet i frambenen som kommer ibland när jag gör ökningar i traven. Den förvända galoppen fattade jag på ena långsidan i stället för att göra halvt igenom, vilket man gör i L:A1, men det gick bvaäldigt bra och jag är nöjd. Hon gick i en bra och stadig form hela passet och gjorde inte något uppsalg med huvudet någon gång vad jag kommer ihåg:D
Så jag är otroligt nöjd med Abra men i och med att ingen filmade har jag ingen aning om hur jag satt, men det kändes bra, jag skulle nog bara behöva sträcka lite mer på mig:P
I bilen på vägen hem övade jag in L:A programmet helt så nu kan jag det i huvudet:D
Skulle nog behöva träna lite kondition senare i veckan men känner mig så sjuuuuuuuuuuuuuukt motiverad nu att det nog blir en hel del trim också.
Om det fortsätter gå så här bra och programmet sitter ordentligt när jag rider igenom hela tänkte vi se om jag kanske kunde få rida det medan någon bedömmer(typ farfar) så jag vet ungefär vilken procent jag får innan jag rider det på riktigt liksom.


Kram på er alla!


Vi provar på

I går så provade vi en ny dressyrsadel igen:D Vi provade en gammal Bates som vi lånade från trehästar, men tyvär var den för bred fram och passade inte, men när vi kom upp till stallet och så med sadel så var det flera som sa att vi kunde prova deras för att se om den passade så vi vet vad vi ska leta efter, eller tipsade om sadlar och folk som säljer. Jätteroligt tycker jag!:D Det ä så kul när alla är så snälla och hjälpsamma!
Så vi ska prova lite andra och se om vi hitar någon som passar, hon har väldigt rak rygg så den får inte vara för svängd(det var därför vi provade Bates) och någon som är tillräkligt bred.
Så jaoo några tips??

kram

Hoppningen igår

Här kommer lite bilder från gårdagens gymnastikhoppning.
Orkade inte skugga mitt face på alla bilder så skratta på ni där hemma;D
Fråga inte varför jag gör sådär med huvet, för ärligt talat: jag vet inte.Det var inte alla men de ligger så utspridda så det är svårt att se vilka som är något att ha.

ha det så bra!:D
kram

Ridning på lektionsponny

Idag när jag kom upp så vart Abra lite tjock i benet, dock inget farligt men efter att ha spolat, sprungit och tagit hand om henne beslutade jag att rida lektionshäst i stället. Hon var inte halt eller så men hade småsmå mini sår typ som irriterade och gjorde att benet blev lite svullet.
Så jag red Vallentina. Vi hoppade bana och det var jätteroligt men jag fick en helt annan uppfatttning av henne nu än sist jag red henne vilket var ett bra tag sedan.
Då jag bara red på ridskola och hade en oerhört go men bråkig ponny som medryttarhäst tyckte jag att hon var underbar och välriden, men nu så kändes hon mer som en seg ponni haha:D Men det berodde självklart på att jag inte är van att rida henne för hon var otroligt olik Abra. Abra får man ha ganska mycket mellan hand och skänkel (misstolka inte som att jag sitter med jättekort tygel och drar henne i munnen eller tvingar ned skallen), men på Vallis var det väldigt mycket skänkel och lite hand som gällde, i början kändes hon ungefär som när Abra bajsar fast hela tiden.
Men jag tyckte i alla fall att det var väldigt roligt och vill gärna rida den här ponnyn mer även om jag typ bara rider Abra haha, men hon kan ju få vila någon måndag ibland haha:D
När jag kom hem så var det första jag gjorde att duscha för att inte riskera att drunkna i mitt eget svett, och nu sitter jag här och bloggar och så fort jag skrivit klart här så ska jag göra ett tidsinställt inlägg med bilder från hoppnignen igår.

Hoppas ni har det bra kram:)

Programridning på söndag:D

På söndag är det programridning som jag ska vara med på:)I och med att vi inte har vart med på sånt på länge och så där så ska jag vara med på LC då och så ska jag rida LB första April. För även om det går riktigt bra på träning så kanske det är bra att vara med i en lägre klass nu, då det var länge sedan, och även om jag rider en låg klass är det inte säkert att det går bra för det.
Desutom måste jag rida i den gamla sadeln vilket inte underlättar precis, men  vi kanske har fixat en annan till April, men kan man inte rida för att man har en speciell sadel så kan man kanske inte rida alls haha. Men pappa hittade en syntetssadel som vi skulle ha på prov i alla fall.

Nu ska jag se om jag kan hitta något att blogga om och senare kanske det kommer upp lite bilder från hoppningen igår, om det är något ni är intresserade av?

Ha det!
kram

Gymnastikhoppning och ponnyridning

Idag så vart det prova på dag på stallet, så jag var där och hjälpte till från 11 till tre ungefär.
Jag ledde båda vuxna och barn på prova på ridningen i manegen där det var mer "riktig" ridning, men de flesta timmarna tillbringade jag som ledare på ponnyridningen.
Det var inte jättemånga barn på ponnyridningen, men en tjej red typ tio gånger på ponnyridning och en på prova på;D
Som belöning fick vi rida lite efteråt på ponysarna HAHA! Jag red Fanny, Islandshäst/fjording, hon var min favorit för ett tag sedan men nu när jag har vant mig vid Abra tyckte jag mer att hon kändes som ett kylskåp:P Fast hon är ändå jättegosii:D
Sedan hopptränade jag för pappa, för första gången sedan katastrof-träningen och det gick faktiskt riktigt bra!
Vi hoppade ganska små hinder och fokuserade mest på vägar, form osv.
Först hoppade vi några små studs och sedan ett stigsprång på typ 90cm både med och utan hjälpbom och jag är rätt nöjd. Hon var framåt men utan att bli för springig och jag hade kontroll hela passet vilket känns jättebra!:D Det är såååå mycket lättare att rida en häst när den går rätt än när den går som en banan eller något, känns helt sjukt att rida mot ett hinder när hästen går så:/

Hur ofta hoppar/hopptränar ni och vad brukar ni göra för övningar? Några tips kanske?:D

Kram

Dretväder

Ja usch vad trist det är ute nu! När det hade vart fint i några dagar så kommer det en massa snö och förstör och nu idag regn, men mest molnigt. Varför kan det inte vara typ 5+ och spöregn i två dygn eller något och sedan sol? Nä det ska va molnigt och trist såklart? haha;)
Idag så red jag ut i gråvädret i alla fall, red i den gamla sadeln som jag fick med för att den andra sitter inte alls bra nu, och därför kan jag ju såklart inte rida med den. Red bort i sandgropen en sväng och sedan så red jag ute på hoppbanan. Hon kändes fin och mjuk i båda sidor, kanske lite seg då hon antagligen trodde attt hon skulle få gå in efter att vi varit ute ett tag haha xD, men det gick bra i alla fall;)
Har inga bilder från i dag och kan inte ladda upp bilder från mobilen:/
Sms/mms-bloggning funkar inte, och när jag försöker föra över dem till datorn med sladden funkar inte det   heller? Bara systemkamera bilderna funkar, så därför får jagg lkägga ut dem på facebook och ta de den vägen, vilket gör att man kanske inte kan lägga upp lika många bilder på en gång, plus att dem inte blir i orginalformat:S
Men här har ni i alla fall några bilder som är tagna i förra veckan:)
Kram på er!

Vihäst och vit chey

Idag vilade Abra, vilket kanske inte är mer än rätt nu när det är internationellakvinnodagen?
Så jag borstade extra länge och försökte ta bort så mycket päls som möjligt, och jag blev helt vit, för det var liksom never ending, det kom bara ny päls hela tiden och det mesta hamnade på mig xD
När jag hade fått bort den mesta fällpälsen så ryktade jag tills hon glänste, kamade över manen på "fel" sida och borstade halsen ordentligt och kliade och gosade väldigt mycket.
Sedan gick vi ut en sväng i snöblasket och gjorde lite halter ryggningar med mera, så det blev rrätt soft för Abra:)
Och nu sitter jag här hemma med massa läxor :P

Abra vilar en dag i veckan (kanske lägger upp mitt "ridchema" någon dag:P).
Hur många dagar vilar era hästar?

Kram


Bloppis!

Fin marinblå Jacson Kavaj i strlk 150 säljes. Använd ett fåtal gånger, figursydd i längre model.
Vid intresse maila: eliiinp@live.se


Tävlings outfit


Hjälm: Charles Owen Wellington Classic
Kavaj: Spooks
Byxa: Equiline
Handskar: Roeckl
Stövlar: Agusto De Niro Boot
Schabrak: Octagon Equiline
Skjorta: Aurora, Alessandro Albanese

Bäst!

Igår när jag var hos Anna fick jag ett sms från pappa att han hade en dressyrsadel på prov och om den passade skulle vi köpa den:D Så vi provade den och den såg ut att ligga bra först så jag skulle prova att rida lite och den var verkligen görskön! Men tyvär så passade den inte tillräkligt bra för att vi skulle köpa den, men tillräkligt bra för att rida med den en gång liksom och hon hade inte ont av det eller så.
Så nu kikar vi lite efter en ny:)
Om ni undrar varför vi kollar efter en annan så är det för att hon har fått mer muskler och blivit rundare över ryggen så att den andra inte passar riktigt.
Har lite bilder på pappas mobil som kanske kommer upp senare om ni är nyfikna.
kram:)

Långritt

Tjaaaah :D I lördags så hittade karin på att vi skulle rida ut på långritt :) Så, vi slängde ut hästarna,mockade i rekordfart och slängde in hö i boxarna. Vi skulle vara tillbaka halv 3 och ta in hästarna så ;) Vi borstade av hästarna, fick låna karins sadlar och gav oss av . Vi var 6 st, follow,trassel,sandy,nyby,avance,kiam :D Vi red upp mot romelanda , och sen var kiam o avance tvunga att rida hem, så de tog en kortare väg. Efter typ 1,5 h så kom vi till lysegården, GUUUUd va gulliga islänningarna är :) Sedan red vi vidare förbi golfbanorna, och jag fick så sjuukt ont i rumpan så jag fick hoppa av och gå en bit xD Sedan red vi förbi nåra med en liten gård, och en chey red på en svart arab, och den blev helt freaked out när vi travade förbi ;) Follow var så speed, så hon taktade eller gick i passage när de andra skriyttade, och när vi travade så speeeeeedtravade hon, och i galoppen, herrejävlar va fort det gick! :D Sedan red vi ner i diseröd, och up igen på 40-minutarn, och hem ^^ Det tog 3 h, men nästa långritt blir nog lite längre, konditionen ska upp så vi kan rida till romesjön och bada med pållarna ;) (jag vet att man bara får bada med dem på ena sidan) Snacka om ont i rompen ;D sedan duscha follow, in med hästarna och fixa hö och sånt, sedan hem :) MEgaroliii dag dåe ;)
KRaaaaam hej, cicci :D

Aj, ont, aj!

Idag åkte jag och Anna upp tidigt till stallet och sprang. Vi sprang ända bort till Mettjärn, och runt och var ute i lite drygt en timme. Sedan gjorde vi ett tappert försök att mocka hagen, men det var så hårt så det gick nästan inte, men en kärra fick vi ut i alla fall!
Sedan red vi lektion för Liz. Vi började ute men tyckte vi såg en älg så vi gick till hoppbanan och red där ett tag.
Anna red Valentina och hon gick jättefint:)

Nu när vi har börjat springa helt random har vi typ ont ÖVERALLT! Har ju typ vart konvalecent(stavning) under vintern haha typ bara rört på mig när jag ska till stallet xD
Men nu är vi igång!
Hur mycket tränar ni? Kram


Hurtiga ungar

I dag så vart jag och Anna uppe och sprang på morgonen, vi sprang hela vägen lunna och ett varv på ridstigen och hem igen:) Vi var iskalla så tog en kopp varm choklad och en macka, sen vart det ut igen, fast istället för de snygga springbyxorna så var det på med de urvuxna kläderna, som är de enda vi får ha hos  Docka och Nita, och så gick vi bort till dem en sväng:).
Sedan red jag Abra i lilla manegen tillsammans med Moa och Candy:). Det gick jätttebra förutom att jag höll på att gå under av kissenödighet hahah;). Fick till den ökade traven ganska bra i slutet, och det gick jättebra för Moa och Candy också:D
I morgon ska jag och Annna ta bussen upp och springa elljusspåret eller något vid stallet, käka och mocka ur hagen, boxen samt göra höpåsar och rida lektion:)
Så ja, lite duktiga känner vi oss faktiskt, måste erkänna att jag inte har tränat på riktigt länge och har ont  i hela kroppen efter boxningen i fredags.

förlåt för otroligt dålig uppdate senaste tiden, var US-möte och sånt igår så jag hann helt enkelt inte, och Cissi vet jag inte vart hon har tagit vägen, det var rätt länge sen hon bloggade nu haha

Hoppas  n i har det bra Kram<3


älska vädret!:)

Äntligen är det varmt ute! Så sjukt skönt att kunna gå utan jacka och så:) hade jätttegärna gått ut en sväng med Abra men pappa fyller år och så, så jag hinner nog bara borsta och mocka, göra höpåsar och sånt, men man kan ju hoppas att vädret håller i sig så man kan rida ute i morgon(y) Har ni bra väder där ni bor?? Kram

Ryttare dog efter fall

I onsdags dog den amerikanska ryttaren Donald V. Little på grund av de skador han fick i samband med att hans häst föll under en klass i Winter Equestrian Festival i Wellington, Florida.
 
Den tragiska olyckan den 26 februari hände i klassen Masters Classic. Donald V. Littles häst föll när den hoppade ett hinder. Ryttaren skadade sin nacke i samband med fallet och flögs med helikopter till sjukhus.Nu berättar Horsetalk att Donald V.Little somnade in stillsamt på sjukhuset under onsdagen. Han ägnade en stor del av sitt liv åt olika typer av hästsport, utöver hästhoppning bland annat polo och galopp. 
Han blev över 70 år gammal.

Källa: http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/3/Hoppryttare-dog-efter-fall-pa-tavling/


RIP :(

RSS 2.0